Po S.Klemenio palaikų radimo - vis daugiau mįslių

Kaip tvirtai sudėtas, gerai plaukti mokantis jaunuolis galėjo nuskęsti upėje, kurią tuo metu buvo galima perbristi?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 25, 2014, 10:06 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:42 PM

Kaip nuskendusio vaikino kūno nepastebėjo šią vos kelių kilometrų upės atkarpą nuodugniai ištyrę narai?

Kur dingo prapuolusio vaikino telefonas ir kurio po dingimo praėjus daugiau nei savaitę laiko buvo prisijungta prieš šio jaunuolio „Facebook“ paskyros?

Atsakymų į šiuos klausimus bandė surasti Simono Klemenio tėvus kalbinusi „Lietuvos ryto televizijos“ laidos „Patriotai“ kūrybinė grupė.

Ekspertų išvada tėvų neįtikino

Mįslinga devyniolikmečio Simono Klemenio žūtis sukrėtė ne tik jo artimuosius bei šį vaikiną pažinojusius žmones.

Po daugiau nei tris mėnesius trukusių paieškų jaunuolio kūnas rastas užšalusios Varduvos upės properšoje.

Skausmo palaužti tėvai atmeta pirminę medicinos ekspertų išvadą: „Smurto žymių nerasta. Jaunuolis nuskendo pats“.

„Jis pats tikrai negalėjo įkristi į upę. Jam padėjo. Arba jis kažką matė, ko nereikėjo matyti arba jis kam nors nepatiko. Simonas priešų neturėjo, tačiau visada laikydavosi savo nuomonės. Gal kam tai nepatiko?“ - svarstė S.Klemenio tėvas Evaldas Klemenis.

„Visas Seda žino, kas jam pakenkė, tik visi tyli“, - mįslingai kalbėjo S.Klemenio mama Renata Klemenienė.

Dingo pakeliui į namus

S.Klemenis be pėdsakų dingo naktį į lapkričio 2-ąją grįždamas namo iš Sedoje vykusio klasės draugų susitikimo. Apie trečią valandą į maždaug už septynių kilometrų Renavo kaime esančius namus patraukęs jaunuolis jų taip ir nepasiekė.

S.Klemenis turėjo skambinti tėvui, kad parvežtų į namus. Kad Simonas žadėjo skambinti tėvui, o jo telefonas buvo įkrautas, patikino paskutiniai gyvą jį matę draugai.

Tačiau Simonas nepaskambino, o po kelių valandų jo telefonas jau buvo išjungtas. Kas vyko toliau ir kodėl vaikinas atsidūrė upėje, belieka spėlioti.

Kam reikėjo brautis prie upės?

„Ta atkarpa nuo Sedos iki tos vietos kur buvo rastas Simono kūnas, yra atokiau nuo kelio. Iki upės tektų brautis per brūzgynus. Ir ko ten brautis?

Ta atkarpa peržiūrėta ir pakrante einant, ir iš valties. Narai po du ėjo po vandeniu. Vienas ieškodamas mano sūnaus vos nepadėjo gyvybės. Labai jiems esu dėkingas.

Aš manau, kad iki užšąlant Simono upėje nebuvo“, - sakė E.Klemenis.

Toks E.Klemenio teiginys prieštarauja ekspertų išvadai, kad vaikinas upėje prabuvo nuo paskendimo, o nebuvo ten įmestas tik praėjus tam tikram laiko tarpui.

E.Klemenio neįtikino ir pareigūnų versija, kad girtas sūnus į upę galėjo įkristi sumanęs čia atlikti gamtinius reikalus.

„Draugai pasakojo, kad jis buvo nedaug išgėręs. Ko jam naktį prie tos upės prireikė? Nusišlapinti, kaip įtaria tyrėjai? Juk buvo tamsu, o aplink kelią laukai. Tad kam brautis per brūzgynus iki upės?“ – svarstė E.Klemenis.

Savižudybės versiją atmetė

Artimai su sūnumi bendravęs E.Klemenis atmetė savižudybės versiją.

„Sūnui patiko mokslai. Į susitikimą su klasės draugais jis išėjo pakilios nuotaikos. Draugai sakė, kad jis buvo gerai nusiteikęs ir per susitikimą – dalinosi įspūdžiais apie studijas Vilniaus Gedimino technikos universitete, kur studijavo transporto inžineriją“, - sakė E.Klemenis.

Vyriškiui pasirodė keista, kad daugiau ne tris mėnesius vandenyje praleidusio sūnaus kūnas išsilaikė stebėtinai gerai.

„Tačiau sūnaus veidas atrodė purvinas lyg būtų į ką įmurdytas. Kairė ranka buvo delnu į viršų lyg išnarinta. Man pasirodė, kad galva sužeista“, - savo abejonėmis dalinosi E.Klemenis.

Vyriškis prisiminė kaip prieš kelerius metus šioje upėje buvo rastas kito jaunuolio kūnas.

„Ekspertai tąkart nustatė, kad vaikinas nuskendo apsvaigęs nuo narkotikų ir alkoholio. O gal jis buvo tais kvaišalais buvo pripompuotas? - svarstė ekspertų išvada, kad jo sūnus mirė nesmurtine mirtimi patikėti negalinti E.Klemenis.

Tėvui sūnus viską papasakojo sapne

E.Klemenis sakė esąs įsitikinęs, kad jo sūnaus žudikai išsiduos patys – taip pasakė jam prisisapnavęs Simonas.

„Tie, kas tai padarė, tarp savęs nesutars ir išsiduos. Taip man sapne papasakojo sūnus“, - sakė E.Klemenis.

Vyriškis paaiškino, kad vietą, kur buvo rastas kūnas jam per sapną pasakė pats Simonas.

„Sūnaus nesapnuodavau, tačiau prieš dvi dienas iki jo radimo susapnavau ilgą ir aiškų sapną. Simonas nurodė vietą, pasakė kas ir kaip. Viską papasakojo detaliai“, - nurodė E.Klemenis.

Į žurnalistų klausimą, tai kas atsitiko iš tikrųjų, vyriškis atsakė: „Kol kas nieko nesakysiu - čia sūnaus valia. Simonas pasakė: „Tėvai, neverta kibti, neįkibsim, ant tiek čia viskas yra galinga, dar turiu sutvarkyti visus reikalus“.

Atkreipė dėmesį į atsegtą diržą

E.Klemenis sakė, kad iškart apžiūrėti sapne sūnaus nurodytą vietą jam sutrukdė neatidėliotini reikalai, tačiau po dviejų dienų į paieškas kartu su Simono krikšto tėvais patraukę Evaldas ir Renatą Klemeniai sūnų rado būtent šioje vietoje.

Vėliau tėvai prisiminė ir ekstrasensų pranašystes, kuriomis jau buvome liovęsi tikėti. Vienas ekstrasensas tiksliai buvo nurodęs vietą, kurioje vėliau jie rado savo sūnų.

Iš vandens ištraukus Simono kūną tėvui į akis krito atsegtas jo diržas.

Šį detalė neprasprūdo ir pro kriminalistų akis.

„Policininkai iškart pareiškė, kad jis ėjo atlikti savo reikalų, įkrito į vandenį ir nuskendo.

Upė buvo labai sekli, sūnus gerai mokėjo plaukti. Nė vienas draugas nepasakė, kad buvo iš vakarėlio sūnus išėjo stipriai girtas. Tai, kur ir kaip jis tada įkrito į tą upę? - retoriškai klausė E.Klemenis.

Vaikinas ruošėsi skambinti tėvams

Pats įvairias sūnaus dingimo versijas kūręs E.Klemenis apklausė pokylyje dalyvavusius Simono draugus.

„Čia yra keistų dalykų. Draugai sakė, kad pasibaigus gėrimui dar ėjo ieškoti, kur būtų galima išgerti, o policijoje duotose parodymuose jau sakė, kad patraukė namo.

Žinau, kad į tą pirtelę jau po Simono išėjimo atvažiavo prieš tai kitame kaime šventę jaunuoliai, kurie ten linksminosi iki pusės keturių nakties.

Su trimis draugais Simonas išsiskyrė prie parduotuvės. Draugai sakė, kad Simonas ruošėsi skambinti tėvams. Parduotuvės kameros parodė, kad sūnus pasuko namų link.

Tačiau sūnus niekada į namus neidavo pėsčiomis. Visada paskambindavo, kad parvežtume. Jis paprasčiausiai nespėjo paskambinti“, - tvirtino E.Klemenis.

Vyriškis sakė iš sūnaus draugų sužinojęs, kad Simonas nebuvo stipriai girtas: „Alkoholio jis vartodavo mažai, draugai sakė, kad iš pradžių jis net negėrė, o vėliau nedaug išgėrė“.

Kas prisijungė prie profilio socialiniame tinkle?

Viena didžiausių mįslių neduodančių ramybės Simono tėvams yra klausimas, kur dingo sūnaus telefonas.

„Lapkričio devintąją, po Simono dingimo praėjus savaitei iš jo telefono buvo prisijungta prie jo „Facebook“ profilio.

Apie tai sužinojome, kai mums ėmė skambinti nustebę Simono draugai. Kreipėmės į policiją, tačiau atsakymo nesulaukėme. Iš pradžių pareigūnai mums tvirtino, kad tai - bobutės paistalai, veliau aiškino - mes viską žinom, o galiausia pareiškė - mes informacijos neturim, kad buvo prisijungta“, - piktinosi E.Klemenis.

Vyriškis sakė, kad į dėklą įdėtą telefoną Simonas nešiodavosi kelnių kišenėje.

Kur prapuolė Simono telefonas?

„Iš aptemptų kelnių kišenės telefonas negalėjo išslysti. Todėl buvo keista, kai Simono drabužių kišenėse radome ir piniginę, ir servetėles, tačiau telefono nebuvo“, - pastebėjo E.Klemenis.

Prapuolus sūnui nežinios kamuojami tėvai kreipėsi ir telefono tinklo operatorius.

„Žiūrėjome išklotines. Dingimo naktį apie trečią valandą buvo skambutis. Klausėme apie tai policijos. Pareigūnai pasakė, kad bus sankcijos šią informacija mums paviešinusiai operatorei. Gal ta operatorė jau ir nebedirba?

Manau, kad policija kažką slepia. Gal sūnus nebespėjo mums paskambinti, o gal trečią valandą, jei buvo tas skambutis, dar kur nors vyko. Telefonas buvo išjungtas 4 val. 23 min. nakties“, - sakė E.Klemenis.

Brolį kamavo bloga nuojauta

Versija, kas sūnus galėjo girtas įkristi į upę ir paskęsti, neįtikino ir Simono mamos.

„Neįsivaizduoju, kad sūnus girtas įvirto į upę. Apie jį visi tik gerai atsiliepia. Kur jauni žmonės randami? Vandenyje. Gal todėl, kad vanduo viską nuplauna ir panaikina nusikaltimo pėdsakus“, - svarstė vyresniojo sūnaus netekusi motina.

Moteris sakė, kad prieš Simono dingimą jos bloga nuotaika nekamavo.

„Kažką negera nujautė mūsų jaunėlis. Jis Simonui šaukė: „Broliuk, neik į tą susitikimą“, - prisiminė R.Klemenienė.

Moteriai atrodo keista, kaip modernių technologijų laikais negalima surasti sūnaus telefono, kuriuo pasinaudojus buvo prisijungta prie Simono „Facebook“ profilio.

Pastebėjo įtarimų sukėlusią kompaniją

Įtarimų Simono tėvams sukėlė ir iš medkirčių gautas pranešimas.

Prieš randant Simono palaikus netoli Varduvos upės užtvankos darbavęsi medkirčiai pastebėjo čia automobiliu atvažiavusius penkis jaunuolius.

Atokioje vietoje slampinėję vaikinai medkirčiams sukėlė įtarimų.

Dar daugiau įtarimų kilo, kai praėjus porai savaičių toje vietoje, kur buvo pastebėti įtartini jaunuoliai, ir buvo rastas S.Klemenio kūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.