Gaisras sename Vilniaus taksi parke ant kojų sukėlė ugniagesius

Gausios ugniagesių pajėgos naktį iš ketvirtadienio į penktadienį buvo sukeltos ant kojų dėl buvusiame Vilniaus taksi parke kilusio gaisro. Ugniagesiai iš dūmais užtvindyto pastato evakavo vieną žmogų.

Buvusiame Vilniaus taksi parke degė šiukšlės.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Buvusiame Vilniaus taksi parke degė šiukšlės.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2014-02-28 00:12, atnaujinta 2018-02-15 20:58

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras, pranešimas apie gaisrą Pelesos g., buvusiame Vilniaus taksi parko pastate, gautas apie 23 val. 35 min. Skambinę žmonės pranešė, kad iš pastato virsta dūmai.

Į įvykio vietą buvo nusiųsti net septyni gaisriniai automobiliai, atskubėjo greitosios pagalbos medikai, net du policijos ekipažai. Atvažiavę į gaisro vietą ugniagesiai pamatę ne tik rūkstančius dūmus, bet ir viduje siautėjančią liepsną.

„Pastatas siaubingai didelis, iš pradžių net buvo neaišku, kurioje vietoje dega“, – vėliau įvykio lrytas.lt žurnalistui sakė Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas Vytautas Nenartavičius.

Autokopėčiomis pakilę į viršutinius aukštus, gelbėtojai dūmais užtvindytą pastatą pradėjo tikrinti nuo viršaus. Pastate įsikūrę daugybę autoservisų, baldų gamybos cechų, įmonių. Kažkurioje iš patalpų ugniagesiai aptiko vyrą, kuris buvo saugiai evakuotas į lauką. Medikų pagalbos jam neprireikė.

„Pastato pirmame aukšte, vadinamajame suktuke, maždaug 150 kvadratinių metrų plote degė šiukšlės, padangos ir kitoks šlamštas“, – sakė V.Nenartavičius.

Vadinamasis suktukas – tai ratu aukštyn kylanti rampa, kuria automobiliai gali užvažiuoti į viršutinius aukštus. 

Apie 1 val. gaisras jau buvo visiškai užgesintas. Jo priežastys kol kas nežinomos.

Buvusio Vilniaus taksi parko pastatas yra gana smarkiai apleistas, kai kurios jo vietos užverstos šiukšlėmis. Nepaisant to, čia yra įsikūrę daug automobilių remontu ar baldų gamyba besiverčiančių įmonių. Ugniagesiai teigia, kad tokiam gaisrui kilus dieną, tektų evakuoti daugybę žmonių.

Gaisras šiame pastate kilo jau ne pirmą kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.