Girti raseiniškiai išbandė būsimą aplinkkelį

Sekmadienį pavakare specialiosios tarnybos skubėjo prie šalia Palangos esančio Vydmantų viaduko, nuo kurio kitą savaitę bus pradėtas tiesti aplinkkelis.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Mar 2, 2014, 7:44 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:06 PM

Būsimą aplinkkelio trasą jau, išbandė automobiliu „Peugeot 406“ į Palangą skubėjusi neblaivių raseiniškių kompanija.

Apie 17 val. 30 min. po viaduku posūkyje į Palangą dideliu greičiu lėkusios mašinos vairuotojas nesugebėjo išsukti ir, nulenkęs plastmasinį šalikelės stulpelį, nuskriejo tiesiai į laukus. Žemyn nuo kelio sankasos nuvažiavęs automobilis keletą kartų vertėsi.

Atvykę Palangos policijos pareigūnai prie gerokai aplamdyto automobilio rado trijų vyrų ir moters kompaniją. Dviejų vyrų veidai buvo kruvini, o rūbai - ištepti purvu. Atsirėmusi prie mašinos galo ant žemės sėdėjo 34 metų Daiva, kuriai prireikė medikų pagalbos.

Atvykusiems medikams moteris sakė, kad jai skauda šonkaulius, sunku kvėpuoti.

Neblaivūs vyrai aiškino nežinoję apie čia esantį staigų posūkį, nors apie jį iš anksto informuoja kelio ženklai. Posūkyje mašinos greitis turėjo siekti gerokai per 100 kilometrų per valandą. Toje vietoje leidžiamas 50 km per valandą greitis.

Automobilio dokumentus policijos pareigūnams perdavė 34 metų raseiniškis Mindaugas Butkus, kuris neigė vairavęs mašiną ir aiškino sėdėjęs keleivio vietoje.

Kaltę dėl autoįvykio prisiėmė 28 metų Einaras Augys, kuris, kaip paaiškėjo, neturi vairuotojo pažymėjimo. Jis prisipažino, kad yra šiek tiek išgėręs.

Tačiau pareigūnai linkę manyti, kad automobilį vairavo už jį gerokai girtesnis M.Butkus, pas kurį buvo ir mašinos nuosavybės dokumentai. Kol atvyko policija automobilio ekipažas susitarė, kad kaltę prisiims teisės vairuoti neturintis E.Augys, kurio, esą, laukia mažesni nemalonumai.

Tačiau posūkyje nuo kelio nulėkusiam ir avarijos metu keleivę sužalojusiam vairuotojui gresia ne tik materialiniai nuostoliai, bet ir baudžiamoji atsakomybė. Kretingos rajono policija, kurios prižiūrimoje teritorijoje įvyko avarija, pradėjo ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.