Girtiems vairuotojams keliai - per siauri

Neblaiviems vairuotojams pajūryje keliai buvo per siauri. Prie Palangos automobilis „Peugeot 407“ įveikti posūkio nepajėgė ir nuvažiavo per laukus toje vietoje, kur bus tiesiamas aplinkkelis. Dar viena panaši nelaimė įvyko Kretingos rajone.

Posūkyje į Palangą nuo kelio nulėkęs raseiniškių automobilis kelis kartus vertėsi.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Posūkyje į Palangą nuo kelio nulėkęs raseiniškių automobilis kelis kartus vertėsi.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Mar 4, 2014, 7:54 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:07 PM

Neblaivių raseiniškių ekipažas gali pasigirti jau išbandęs būsimą Palangos aplinkkelį, kuriame darbai prasidės šiandien.

Užvakar 17 val. 30 min. nuo Klaipėdos pusės dideliu greičiu atlėkęs „Peugeot 407“ nesugebėjo išsukti po Vydmantų viaduku esančiame posūkyje į Palangą ir nuskriejo tiesiai į laukus.

Žemyn nuo kelio sankasos nuvažiavęs automobilis pakeliui dar kliudė didoką akmenį ir keletą kartų vertėsi.

Policijos pareigūnai prie gerokai aplamdyto automobilio rado trijų vyrų ir moters kompaniją. Dviejų vyrų veidai buvo kruvini, o drabužiai išpurvinti.

Per avariją labiausiai nukentėjo 34 metų Daiva, jai medikai nustatė šonkaulių sumušimą.

Iš pradžių pareigūnams vairuotoju prisistatė 28 metų Einaras Augys, neturintis vairuotojo pažymėjimo. Matyt, buvo tikėtasi, kad taip kompanija atsipirks administracine bauda.

Tačiau sužinojus, kad keleivei patyrus sužalojimų gali grėsti baudžiamoji atsakomybė, E.Augys greitai prisiminė, jog automobilį vairavo 34 metų raseiniškis Mindaugas Butkus. Jam nustatytas 1,66 promilės girtumas.

Raseiniškiai aiškino nuo kelio nulėkę, nes nežinojo apie staigų posūkį, nors apie jį iš anksto informuoja kelio ženklai.

Sekmadienį paryčiais, apie 4 valandą, kelyje į Skuodą, už Darbėnų (Kretingos r.), nuo kelio nulėkė 24 metų klaipėdiečio Olego Panaičio vairuojamas automobilis „Mazda“. O.Panaičiui nustatytas 2,1 promilės girtumas.

Avarijos kaltininkas atsipirko tik įbrėžimais ir išgąsčiu, bet jo 18 metų keleiviui pasivažinėjimas baigėsi liūdnai. Rimtų sužalojimų patyręs vaikinas gydomas reanimacijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.