Jauniausios Lietuvos daugiavaikės mamos mirtį gaubia nežinia

Sudėtingai susiklostęs ir toks trumpas jauniausios Lietuvos daugiavaikės mamos 29 metų Daivos P. gyvenimas baigėsi Didžiojoje Britanijoje.

Daiva pirmagimį pagimdė vos sulaukusi šešiolikos.<br>A.Aleksėjūnienės nuotr.
Daiva pirmagimį pagimdė vos sulaukusi šešiolikos.<br>A.Aleksėjūnienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aldona Aleksėjūnienė

Mar 6, 2014, 9:24 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:47 PM

Penkių vaikų mamą iš Lietuvos pamario, Kintų seniūnijos Stankiškių kaimo, mirtis kovo 5-ąją ištiko svečioje šalyje. Ten, kur dėl duonos kąsnio ši daugiavaikė motina išvyko vos prieš mėnesį.

Velionės mama Zita Probergienė, su Daivos patėviu susilaukusi ir užauginusi 16 vaikų, jokių santaupų neturi. Šeima yra priblokšta netekties.

Visą gyvenimą jie vertėsi ir verčiasi sunkiai. Daiva buvo vyriausia iš 17 vaikų šioje šeimoje, o nesantuokinį pirmagimį ji pagimdė vos sulaukusi šešiolikos. Netrukus ji tapo jauniausia šalyje daugiavaike mama.

Kad visas savo atžalas moteris mylėjo, buvo rūpestinga mama ir visuomeniškai aktyvi pilietė, seniūnaitės pagalbininkė organizuojant bendruomenės renginius, tvirtina ir seniūnas, ir Stankiškių gyvenvietės žmonės.

Apie Daivos mirties priežastį namiškiai žino nedaug.

Pasak jų, Daiva įsikūrė bute, kuriame gyveno jos seserys Renata ir Dovilė. Didžiojoje Britanijoje ji dirbo nelegaliai, skynė gėles.

Kovo 5-osios rytą Daivai labai skaudėjo galvą, išeiti į darbą ji negalėjo. Nuo skausmo išgėrė vaistų, atsigulė, bet netrukus prarado sąmonę.

Kintų seniūnas Antanas Kližentis ir Stankiškių kaimo seniūnaitė Jūratė Jakienė prašo paramos.

Velionės palaikų pargabenimas kainuos apie 12–14 tūkst. litų, iš jų 7020 litų kompensuos rajono savivaldybė, gavusi išlaidas įrodančius dokumentus.

Aukoti galima į sąsk. Nr. LT24 7300 0101 3849 8358. Paramos gavėja Zita Probergienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.