Avariją sukėlęs jautis padėjo sučiupti bėglį, šis reanimacijoje

Trečiadienį apie 1 val. 38 min. Raseinių rajone, ties Viduklės kaimu, automagistralėje Klaipėda – Vilnius, klaidžiojantis jautis sukėlė eismo įvykį, kurio metu sunkiai sužalotas dvidešimtmetis.

„Jeep Grand Cherokee“ buvo smarkiai apgadintas.<br>Policijos nuotr.
„Jeep Grand Cherokee“ buvo smarkiai apgadintas.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Baronaitė

Mar 7, 2014, 10:14 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:34 PM

Iš sustojusio automobilio „Audi A4 Avant“ išlipęs dvidešimtmetis Raseinių rajono gyventojas M. E. bandė gyvulį nuvaryti nuo važiuojamosios kelio dalies.

Tuo metu automagistrale jaučio link artėjo automobilis „Jeep Grand Cherokee“,  vairuojamas 20 metų V. K.

Norėdamas išvengti susidūrimo su ant kelio stovinčiu jaučiu, mažeikiškis nesuvaldė automobilio ir partrenkė iš važiuojamosios dalies jautį variusį M. E.

Sunkiai sužalotas, sąmonės netekęs nukentėjusysis gydomas Raseinių ligoninės Chirurginės reanimacijos skyriuje.

Paaiškėjo, kad tai – nuo teismo už vagystę ir turto sugadinimą paskirtos bausmės besislapstantis vaikinas, kurio ieškojo Raseinių policija. Jis nuteistas 2 metams nelaisvės.

Atvykę į įvykio vietą, policijos pareigūnai gyvulio neberado.

Praėjus daugiau nei trims valandoms Raseinių policija gavo dar vieną pranešimą apie į automagistralę įpuolusį ir kitą eismo įvykį sukėlusį tą patį jautį.

Šį kartą gyvulys trenkėsi į vilkiką „Volvo“, kurį vairavo 58 metų kaunietis. Vairuotojas nenukentėjo – apgadintas tik vilkikas.

Po smūgio į vilkiką jautis nugaišo. Gyvulys priklausė vienam Viduklės seniūnijos gyventojui. Šis aiškino, kad jautis prieš parą buvo dingęs iš ganyklos.

Naminio gyvulio savininkas yra atsakingas už savo augintinį ir privalo pasirūpinti, kad jis nepadarytų žalos aplinkiniams. Jei dėl gyvūno nepriežiūros buvo sužaloti žmonės ar jie patyrė kitokių nuostolių, atsakomybė ir turtinės žalos atlyginimas gula ant jo savininko pečių.

„Kas kaltas dėl eismo įvykio, bus įvertinta tik atlikus tyrimą“, – sakė Raseinių rajono policijos komisariato viršininkas Kęstutis Užemeckas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.