Kuršių mariose ties Preila skendo du žmonės, abu išgelbėti

Pajūrio gelbėjimo tarnybos penktadienį skubėjo gelbėti Kuršių mariose skęstančių žmonių. Abu žvejai išgelbėti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 7, 2014, 3:09 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:14 PM

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras, penktadienį apie 14 val. 32 min. gautas pranešimas apie tai, kad Neringos savivaldybėje, Preiloje, Kuršių mariose skęsta du žmonės.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Neringos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir Juodkrantės ugniagesių komandos pajėgos.

Informacija apie įvykį perduota Pakrančių apsaugos tarnybai, Klaipėdos apskrities VPK ir greitosios pagalbos medikams.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai "Lrytui" patvirtino, kad abu žvejai buvo išgelbėti. Vienam pavyko išsiropšti iš vandens savo jėgomis, kitą rogėmis į krantą partempė gelbėtojai. Vyriškis perduotas medikams.

Nelaimė įvyko 300 m nuo kranto. Žvejai ryžosi lipti ant ledo, kuris šiomis dienomis jau nėra labai tvirtas.

Pranešimą apie šį įvykį išplatino Krašto apsaugos ministerija. Kaip rašoma pranešime, penktadienį Kuršių mariose ties Preila į ledo properšą įsmukusių dviejų žmonių gelbėjimo operacija baigėsi sėkmingai, į nelaimę patekusieji asmenys išgelbėti ir perduoti medikams. Gelbėjimo operaciją koordinavo Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras.

Karinių jūrų pajėgų pareigūnai 14 val. 54 min. sulaukė pranešimo, kad Kuršių mariose ties Preila, apie 300 m nuo kranto į ledą įlūžo du žmonės. Į gelbėjimo operaciją buvo išsiųsta Vidaus reikalų ministerijos Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gelbėtojų komanda ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės laivas „Viesulas“, taip pat šiai operacijai buvo pasirengusi ir Karinių oro pajėgų sraigtasparnio Mi-8 įgula.

Iki atvykstant ugniagesių-gelbėtojų komandai, nukentėjęs vyras išsigelbėjo pats, su juo buvusi moteris gelbėtojų buvo ištraukta iš ledo properšos ir pargabenta į krantą. Moteris buvo perduota medikams ir išvežta į ligoninę, išsigelbėjusiam vyrui medikų pagalbos neprireikė. Operacija baigta 15 val. 25 min.

Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras įspėja gyventojus, kad ištikus nelaimei ar esant jos liudininku, reikia nepulti į paniką, veikti apgalvotai, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir tiksliai pranešti apie įvykį, įvykio vietą (bent apytikslę vietą ar orientyrą, kurį matote).

Gavęs pranešimą apie įvykį, Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras organizuoja paieškos ir gelbėjimo operaciją, koordinuoja operaciją vykdančių pajėgų veiksmus, jiems vadovauja, taip pat koordinuoja būtinosios medicinos pagalbos suteikimą nukentėjusiems išgelbėtiems asmenims, jų nugabenimą į saugią vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.