Vilniuje susidūrė du troleibusai, trys žmonės išvežti į ligoninę

Mažiausiai trys žmonės buvo sužaloti ketvirtadienio vakarą Vilniuje susidūrus dviem troleibusams. Tarp sužeistųjų – moteris, vaikas ir troleibuso vairuotojas. Vilniaus policija pradėjo įvykio tyrimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Mar 20, 2014, 7:35 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:10 AM

Incidentas apie 19 val. 22 min. įvyko Žirmūnų g. greta visuomeninio transporto stotelės „Kareivių“. Kaip vėliau įvykio vietoje lrytas.lt žurnalistui sakė 17-o maršruto troleibuso, važiavusio Žirmūnų troleibusų žiedo link, vairuotoja Birutė Gižienė, vos jai išvažiavus iš stotelės, greta važiavusio lengvojo automobilio „Peugeot“ vairuotoja pabandė persirikiuoti į tą pačią eismo juostą, kuria važiavo troleibusas.

Lengvasis automobilis važiavo kaire eismo juosta, iš kurios priešais esančioje sankryžoje (Žirmūnų g. ir Kareivių g. sankryža) galima tik sukti į kairę. Tuo tarpu troleibusas važiavo vidurine eismo juosta, iš kurios leidžiama važiuoti tiesiai. Būtent į šią eismo juostą ir bandė rikiuotis „Peugeot“.

„Aš tam automobiliui pasignalizavau ir pristabdžiau, kad jo neužkabinčiau. Ir tada nesupratau – smūgis. Toks smūgis, kad išlėkė visi mano daiktai. Buvo du keleiviai, bet jie sakė, kad nieko jiems nenutiko, tik nukrito“,– lrytas.lt sakė troleibuso vairuotoja.

Į B.Gižienės troleibusą trenkėsi iš paskos važiavęs 12-o maršruto troleibusas. Greitosios pagalbos medikai į ligoninę nuvežė dvi jo keleives – 62 metų moterį ir 7 metų mergaitę.

Į ligoninę nuvežtas ir 12-o maršruto troleibuso vairuotojas. Pirminiais duomenimis, jam sužalota koja. 38 metų vyras dar spėjo pasakyti, kad avarija įvyko dingus jo transporto priemonės stabdžiams.

Tuo tarpu po avarijos troleibusą apžiūrėję troleibusų parko mechanikai sakė, kad transporto priemonės priekis taip sudaužytas, jog troleibusai-3-zmones-isvezti-i-ligonine.htm#.UytMqLTGAsI"="">troleibusai-3-zmones-isvezti-i-ligonine.htm#.UytMqLTGAsI"" target="_blank">iš karto negalima pasakyti ar stabdžiai iš tiesų sugedę.

B.Gižienė pasakojo, kad policijos pareigūnai ir greitosios pagalbos medikai į įvykio vietą atskubėjo labai greitai – vos tik ji telefonu baigė kalbėtis su Bendrojo pagalbos centro darbuotojais.

Avarijos vietoje liko ir lengvojo automobilio „Peugeot“ vairuotoja. B.Gižienė sako paprašiusi, kad moteris neišvažiuotų. „Ji neneigia, kad norėjo persirikiuoti“,– sakė troleibuso vairuotoja.

Dėl avarijos Žirmūnų g. sutriko troleibusų eismas. Čia taip pat nusidriekė didelė transporto grūstis.

Vilniaus policija dėl avarijos pradėjo tyrimą ir aiškinasi nelaimės aplinkybes. 

Nukentėjusieji, ligoninėje suteikus jiems pagalbą, paleisti gydytis į namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.