Panevėžyje apvirto mikroautobusas, vežęs vaikus iš krepšinio

Avarija Panevėžyje šeštadienio pavakare vos nesibaigė tragiškai. 19 vaikų vežęs mikrautobusas „Iveco“ 19 valandą 35 minutės tamsoje, nereguliuojamoje sankryžoje susidūrė su „Toyota Avensis“ ir virto ant šono.

Per avarija mikroautobusas apvirto ant šono.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Per avarija mikroautobusas apvirto ant šono.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Mar 29, 2014, 8:29 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:34 AM

Lrytas.lt duomenimis, septyni vaikai buvo nugabenti į ligoninę, du iš jų reanimacijoje. Į ligonę buvo nuvežta ir vaikų trenerė bei „Toyota“ vairuotojas, 33 – jų panevėžietis D.S. Jam priėmimo skyriuje buvo susiūta kirstinė galvos žaizda. Trenerei buvo sumuštas antakis.

Į ligoninę paguldyti keturi moksleiviai. Dvi 14 – 15 metų mergaitės buvo sužalotos nesmarkiai. Jų paguldytos į vaikų skyrių, viena dėl galvos, kita dėl nugaros sumušimų. Dar viena mergaitė ir vaikinas nugabenti į reanimacijos skyrių. Abu patyrė sunkesnes galvos traumas.

Moksleivės pasakojo, kad jų krepšinio komanda atvyko iš Alytaus dalyvauti Panevėžio „Cido“ arenoje šeštadienį vykusioje Manijos moksleivių krepšinio lygos Žvaigždžių dienoje. Po varžybų jie susiruošė į namus.

16 vietų autobusą vairavęs alytiškis vairuotojas pasakojo, kad jis nepažįsta miesto. Todėl sustojęs klausė žmonių, kuria gatve geriau pasiekti Kauno kelią.

„Man nurodė važiuoti šia gatve. Aš įvažiuodamas į sankryžą nepastebėjau ženklo. Todėl važiuodamas iš šalutinės gatvės, nedaviau kelio pagrindine gatve važiavusiai „Toyota Avensis“, – pasakojo vairuotojas.

Po susidūrimo lengvasis automobilis buvo smarkiai sumaitotas. Tačiau išsiskleidė oro pagalvės ir vairuotojas išvengė rimtesnių traumų.

O mikroautobusas su krepšininkėmis gatvėje parvirto ant šono. Jame buvę keleiviai išlipo išstūmę iš vidaus priekinio lango stiklą. Mikroautobuso vairuotojas lrytas.lt korespondentei sakė, kad vežė 19 moksleivių. Nors autobusu galima vežti tik 16 keleivių.

Tie paaugliai, kurie nenukentėjo, buvo nugabenti į Bendrąjį pagalbos centrą.

„Vaikų tėvai telefonu informuoti apie avariją. Iš Alytaus jau išvyko autobusas parsivežti moksleivių“, – taip 22 valandą 25 minutės sakė Panevėžio VPK atstovė Regina Bučinskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.