Sodininkams skirtas žurnalas sutrikdė dviejų ambasadų darbą

Pastate, kuriame įsikūrusios Danijos ir Nyderlandų ambasados, ketvirtadienį kilo sumaištis. Gavusi pranešimą apie įtartiną voką čia atskubėjo policija, ugniagesiai ir „Aras“. Vėliau paaiškėjo, kad voke tebuvo žurnalas sodininkams, kurį prenumeruoja vienas ambasados darbuotojas.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Apr 3, 2014, 12:00 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:09 PM

Incidentas įvyko ketvirtadienį prieš pietus. Į T.Kosciuškos g. suvažiavo visos Vilniaus specialiosios tarnybos, atskubėjo Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Lietuvos pareigūnai kol kas nenoriai komentuoja tai, kas vyksta ambasadų teritorijoje. Lrytas.lt pavyko sužinoti, kad viena iš ambasadų gavo įtartiną voką. Kilus įtarimui, kad voke gali būti pavojingų medžiagų, į įvykio vietą buvo iškviestos specialiosios tarnybos.

Lrytas.lt žiniomis, Danijos ambasados darbuotojai Vilniaus policijai paskambino apie 9 val. 23 min. Pareigūnams buvo pranešta, kad ketvirtadienį gautas keistos formos laiškas adresuotas Nyderlandų ambasadai, įsikūrusiai tame pačiame pastate.

Vokas buvo be siuntėjo adreso, ambasados darbuotojai kažką užčiuopė viduje. Buvo įtarta, kad voke gali būti sveikatai pavojingų miltelių, todėl jis nebuvo atplėštas, apie įvykį pranešta policijai.

„Aro“ specialistai nustatė, kad voko viduje sprogmenų nėra. Tačiau jo turinys įtartinas pasirodė ne tik ambasados darbuotojams, bet ir pareigūnams. Šie teigia, kad sunku pasakyti, kas iš tiesų yra voko viduje. Jo turinys panašus į miltelius, bet ambasadoje vokas saugumo sumetimais atplėšiamas nebuvo.

Neatplėštą voką išsivežė ekspertai, jo viduje esantys milteliai bus tiriami laboratorijoje, ir tik tada paaiškės, kas tai yra iš tiesų.

Prieš vidurdienį specialiųjų tarnybų pajėgos iš ambasadų teritorijos išvažiavo.

Papildyta: Vilniaus policija dar ketvirtadienį po pietų pranešė, kad paaiškėjo, jog jokių pavojingų medžiagų voke nebuvo.

„Patikrinus voko turinį paaiškėjo, kad jame yra įdėtas Lietuvoje leidžiamas žurnalas, kurį prenumeruoja vienas ambasados darbuotojų. Jokių pavojingų medžiagų siuntinyje nerasta.“, - pranešė Vilniaus policija.

Lrytas.lt duomenimis, ambasados darbuotojas prenumeruoja žurnalą sodininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.