Kamine kilusiam gaisrui ugniagesiai neleido išplisti

Pirmadienį Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vyrams teko skubėti gesinti V.Kudirkos gatvės name kilusio gaisro – užsidegė šio namo kamine susikaupę suodžiai.

Atskubėję ugniagesiai užgesino kamine degusius suodžius.<br>R.Vitkaus nuotr.
Atskubėję ugniagesiai užgesino kamine degusius suodžius.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Apr 14, 2014, 2:27 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:29 PM

Laiku atskubėję ugniagesiai neleido ugniai išplisti ir ją užgesino.

Apie mūriniame dviejų aukštų V.Kudirkos gatvės gatvės name kilusį gaisrą Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta 10 val. 19 min.

Į įvykio vietą pasiųsti du ugniagesių ekipažai atvyko netrukus. Paaiškėjo, kad dega kamine susikaupę suodžiai.

Degant suodžiams išsiskiria aukšta temperatūra, todėl kyla grėsmė užsidegti šalia kamino esančioms medinėms stogo konstrukcijoms.

Įvertinę situaciją ugniagesiai arba leidžia kamine užsidegusiems suodžiams išdegti, arba užgesina juos vandeniu. Šįkart nuspręsta nerizikuoti ir suodžius užgesinti pilant į kaminą vandenį.

V.Kudirkos gatvės namo kamine degusius suodžius ugniagesiai užgesino gan greitai, o per gaisrą patirti nuostoliai yra minimalūs – nuo pilamo vandens permirko kaminas ir jame sudegti nespėję suodžiai.

Į kaminą, kuriame užsidegė suodžiai, buvo įdėtas metalinis įdėklas. Didžioji dalis užsidegusių suodžių buvo susikaupę įdėklo išorėje, todėl ugniagesiai spėjo, kad įdėklas galėjo būti nesandarus arba į kaminą įdėtas neišvalius suodžių.

Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vyresnysis specialistas Darius Baltrušaitis sakė, kad kamine susikaupę suodžiai neretai tampa skaudžias pasekmes ar didelius nuostolius sukeliančių gaisrų priežastimi.

Norint to išvengti, pasak D.Baltrušaičio, suodžius iš kaminų reikia valyti reguliariai. Tai daryti patartina prieš prasidedant šildymo sezonui.

Specialisto teigimu, reikia atkreipti dėmesį ir į namo šildymui naudojamą kurą bei žinoti, kiek jis degdamas išskiria suodžių.

Beje, kūrenant drėgnesnėmis malkomis ar pjuvenomis suodžių susidarys gerokai daugiau nei deginant gerai išdžiovintas malkas ar sausas pjuvenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas