S.Klemenio žūties tyrėjams mįslių nebeliko

Mįslingo Mažeikių rajono gyventojo 19 metų Simono Klemenio dingimo ir žūties aplinkybes aiškinęsi pareigūnai artėja prie tyrimo pabaigos.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Apr 25, 2014, 7:19 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:00 PM

Ikiteisminį tyrimą dėl jaunuolio mirties priežasties nustatymo atliekantys pareigūnai artimiausiu metu ruošiasi dėti tašką.

Kaip pasibaigs šis tyrimas – nesunku prognozuoti.

Neseniai pareigūnus pasiekusios teismo medicinos ekspertų išvados patvirtino pirmines iš Varduvos upės ištraukto jaunuolio kūną apžiūrėjusių specialistų išvadas – vaikinas mirė nesmurtine mirtimi.

Vaikinas nebuvo stipriai girtas

Išsamų tyrimą atlikę teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad S.Klemenio mirties priežastimi tapo mechaninė asfikcija vandeniu – vaikinas paskendo.

Jokių smurto žymių jaunuolio kūne nebuvo rasta.

Eskpertai nustatė, kad vandenyje paskendęs vaikinas jame prabuvo iki pat suradimo – tokia specialistų išvada paneigė spėliones, kad jaunuolis galėjo būti paskandintas kur nors kitur, o į Varduvos upę įmestas vėliau.

Atlikus išsamius vidaus organų tyrimus jokių narkotinių ar stipriai veikiančių cheminių medžiagų juose nebuvo aptikta. Tai reiškia, kad vaikinas prieš mirtį nebuvo vartojęs jokių kvaišalų.

S.Klemenio kraujyje rasta alkoholio koncentracija nesiekė vienos promilės – vaikinas tebuvo lengvai apsvaigęs. Lengvas girtumo laipsnis konstatuojamas, kai alkoholio koncentracija kraujyje siekia nuo 0,41 iki 1,5 promilės alkoholio.

Į atsegtą S.Klemenio kelnių diržą dėmesį atkreipusių kriminalistų spėjimą, kad jaunuolis į upę galėjo įkristi sumanęs nusišlapinti, dalinai patvirtino ekspertų išvada - šlapimo pūslėje nebuvo susikaupusių skysčių.

Oficialų sprendimą įvertinę teismo medicinos ekspertų išvadas ikiteisminį tyrimą dėl S.Klemenio mirties priežasties nustatymo atliekantys pareigūnai turėtų priimti jau kitą savaitę.

Ekspertų išvadas skaitys kartu su advokate

Pirminės teismo medicinos ekspertų išvados, kad S.Klemenis mirė nesmurtine mirtimi, jo tėvų nebuvo įtikinusios.

Ar ši nuomonė pasikeis perskaičius išsamias specialistų išvadas, paaiškės, kai tėvai su jomis susipažins.

„Žinau, kad ekspertai pateikė išvadas, tačiau su jomis dar nesusipažinau. Tai padarysime kitą savaitę.

Skaityti ekspertų išvadų važiuosime kartu su savo advokate“, - portalui lrytas.lt sakė telefonu atsiliepusi Renata Klemenienė.

Į namus patraukė pėsčiomis?

Vilniaus Gedimino technikos universitete studijavęs S.Klemenis dingo pernai naktį į lapkričio antrąją grįždamas į namus iš Sedoje vykusio klasės draugų susitikimo.

Už septynių kilometrų nuo Sedos esančiame Renavo kaime gyvenusį S.Klemenį į namus turėjo parsivežti jo tėvas.

Tačiau apie antrą valandą nakties iš pokylio išėjęs vaikinas tėvams telefonu nepaskambino.

Su trimis draugais S.Klemenis prie Sedoje esančios parduotuvės „Aibė“ išsiskyręs S.Klemenis patraukė namų link. Tai patvirtino ir prie parduotuvės įrengtų vaizdo kamerų įrašai.

Pėsčiomis namo pasukusiam S.Klemeniui reikėjo įveikti apie septynis kilometrus.

Rado piniginę, bet pasigedo telefono

Mįslingai dingusio vaikino kūną po daugiau nei tris mėnesius trukusios nežinios rado jo tėvas.

Jaunuolio kūnas vasario 12-osios pavakare buvo rastas už kelių kilometrų nuo Sedos esančioje Varduvos upės užtvankoje.

Iš vandens ištrauktą sūnų Evaldas ir Renata Klemeniai atpažino iš drabužių. Kad rastas ilgai ieškoto jaunuolio kūnas, bylojo ir jo drabužių kišenėje aptikta piniginė su S.Klemenio asmens dokumentais bei 180 litų.

Tėvams pasirodė keista, kad nepavyko rasto sūnaus telefono, kurį vaikinas visada nešiojo kelnių kišenėje.

Kriminalistų versija tėvų neįtikino

„Neseniai įsigytą telefoną sūnus dėdavo į gan storą dėklą ir kišdavo į kelnių kišenę.

Kaip toks nemažas daiktas galėjo iškristi iš aptemptų kelnių kišenės, jei iš palto kišenės neiškrito netgi ten buvęs pakelis su vienkartinėmis servetėlėmis?!“, - retoriškai klausė sūnaus netekusi moteris.

R.Klemenienės neįtikino ir pareigūnų iškelta versija, kad sūnus į Varduvos upę galėjo įkristi sumanęs atlikti gamtinius reikalus.

„Pamatę atsegtą diržą, pareigūnai iškart pareiškė, kad sūnus į vandenį įkrito atlikdamas gamtinius reikalus.

Leiskite paklausti, koks vyras, sumanęs nusišlapinti atsisegs diržą? O juk buvo atsegtas tik sūnaus kelnių diržas – kelnių užtrauktukas nebuvo atitrauktas“, - sakė R.Klemenienė.

Narai kūno nerado

Keista lieka ir tai, kad ta kelių kilometrų Varduvos upės atkarpa nuo Sedos iki užtvankos, kur vėliau rastas S.Klemenio kūnas, paieškoje dalyvavusių žmonių ir profesionalių narų buvo išžvalgyta jau ne kartą.

Laikantis nelaimingo atsitikimo versijos S.Klemenis į Varduvos upę galėjo įkristi dar Sedoje, nes išėjus iš miesto upė nuo Renavo link vedančio kelio jau suka į šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.