Kuršių nerijoje – nauji ugnies židiniai

Šeštadienio rytą Kuršių nerijos nacionaliniame parke gaisravietę apžiūrėję ugniagesiai aptiko keturis židinius. Jų gesinti tuoj pat išsiųstos gelbėtojų pajėgos. Kuršių nerijoje gaisrininkų automobiliai važinėja nuolat. Ugniagesiai tikisi, kad vėjas nekils ir ugnis vėl nebeįsiliepsnos, praneša Lietuvos radijas.

Sutramdžius didelį gaisrą Kuršių nerijoje, ugniagesiai gelbėtojai ir kariai šeštadienį toliau stebi, kad jis neatsinaujintų ir neplistų.<br>V.Balkūno nuotr.
Sutramdžius didelį gaisrą Kuršių nerijoje, ugniagesiai gelbėtojai ir kariai šeštadienį toliau stebi, kad jis neatsinaujintų ir neplistų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 26, 2014, 9:06 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:58 AM

Tačiau vienas gaisro židinių, esantis prie Kuršių marių, itin pavojingas.

Ugniagesių gelbėtojų komandos čia dirbs dar bent dvi dienas.

Šeštadienio rytą Kuršių nerijoje dirba 22 įvairios paskirties ugniagesių gelbėtojų automobiliai, 70 ugniagesių ir 50 kariškių.

Gelbėtojus stebina gaisro židinio vieta - ji atokiai kelių.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Remigijus Baniulis sakė, kad oro sąlygos gero, tikimąsi, kad dar šeštadienį iki vakaro gali pavykti lokalizuoti gaisrą.

Naujausiais duomenimis, ugnis palietė apie 125 hektarus miško.

Kaip šeštadienio 8 val. informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus specialistai, pavieniai gaisro židiniai aptinkami dar maždaug 60 hektarų plote. Gaisras kol kas nėra lokalizuotas.

Ankstų šeštadienio rytą į orą pakilo Lietuvos kariuomenės sraigtasparnis, kuris pila vandenį iš viršaus, vėliau prie jo prisijungs į pagalbą iš Latvijos atsiųstas sraigtasparnis.

Smiltynėje 2006 metų gegužę išdegė 236 hektarai miško.

Kuršių nerijos nacionalinis parkas - tai saugoma teritorija, apimanti lietuviškąją Kuršių nerijos sausumos dalį kartu su Kuršių marių ir Baltijos jūros pakrante.

2000 m. Kuršių nerija įtraukta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

Gaisras Kuršių nerijos nacionaliniame parke kilo prieš penktadienio vidurdienį.

Dėl gaisro Kuršių nerijoje buvo atjungtas elektros tiekimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.