Kaune liūdnai baigėsi sužeisto briedžio gelbėjimo operacija

Džipas briedį partrenkė Aleksoto pusėje gatvėje prie Nemuno, nelaimės metu jam sulaužytos užpakalinės kojos. Nors ir sunkiai sužeistas, briedis pasibaidė ir persiyrė per Nemuną. Ugniagesiams gelbėtojams ir Gyvūnų globėjų asociacijos specialistams bandant prie jo prisiartinti iš kitos upės pusės, briedis perplaukė atgal, informavo įvykio vietoje buvusi naujienų agentūros BNS korespondentė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 25, 2014, 12:22 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:34 PM

Galiausiai į krantą išlipusį briedį užmigdė Gyvūnų globėjų asociacijos specialistai.

„Abi galinės kojos buvo lūžusios, briedis sunkiai kankinosi. Panaudojome specialiąsias priemones, nuotolinio užmigdymo šaunamąjį ginklą. Po to užmigdėme jį galutinai specialiomis priemonėmis, kad nebesikankintų“, - BNS sakė veterinarijos specialistas Giedrius Survila iš Gyvūnų globėjų asociacijos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas BNS sakė, kad pranešimas, jog reikalinga pagalba sužeistam briedžiui iškelti, buvo gauta 18 val. 19 min.

Balandžio viduryje atklydęs ir Nerimi plaukęs briedis buvo gelbėjamas Vilniuje. Tuomet operacija baigėsi sėkmingai - nenukentėjęs gyvūnas buvo trumpam užmigdytas, pervežtas ir išleistas miške už sostinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.