Tragikomedija prie ežero – gelbėjo sugėrovą ir jo dantų protezus

Pirmadienį Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai skubėjo gelbėti Vaivadų ežerėlyje skęstančio žmogaus. Patarlė apie girtiems pagalvę pakišantį velnią šįkart pasitvirtino – nuo tiltelio į vandenį niurktelėjęs ir ėmęs skęsti girtas 56 metų vyras liko gyvas. Jam pirmasis į pagalbą atskubėjęs taip pat apgirtęs bičiulis išgelbėjo ne tik gyvybę, bet ir išsaugojo dantų protezus.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2014-05-26 15:44, atnaujinta 2018-02-13 12:27

Pranešimą apie netoli Panevėžio, šalia Vaivadų kaimo esančiame ežere skęstantį žmogų Bendrasis pagalbos centras gavo prieš pat vidurdienį. Į nelaimės vietą išskubėjo ugniagesiai ir greitosios pagalbos medikai.

Šįkart priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narams daug vargti ieškant po vandeniu skenduolio nereikėjo. O ir skendęs vyriškis iš vandens buvo ištrauktas gyvas. Už išgelbėtą gyvybę Vaivaduose gyvenantis 56 metų Rimas M. pirmiausia turi būti dėkingas savo bičiuliui Virginijui Stakelei.

Vaivadiškio V.Stakelės teigimu, jie su Rimu ir dar vienu bičiuliu pirmadienio rytą nuėjo prie ežero. Ten išgėręs alaus Rimas M. nusprendė nusimaudyti ir šoko nuo tiltelio.

„Jis siūlė ir man eiti maudytis, bet aš nenorėjau“, – lrytas.lt pasakojo V.Stakelė, kuriam vis tik netrukus teko šokti į vandenį. Pasak vyriškio, jis pastebėjo, kad Rimas M. panėrė po vandeniu ir nebeiškilo. Iš pradžių pamanęs, kad bičiulis taip jį erzina, nes nori priversti šokti į ežerą, bet netrukus vaivadiškis suprato, kad atsitiko nelaimė – vyras plūduriavo po vandeniu lyg būtų negyvas.

Įšokęs į vandenį, V.Stakelė draugą iš gilumos ėmė plukdyti arčiau kranto. Nutempęs jį prie pakrantės meldų, vyriškis sąmonę praradusį Rimą M. ėmė gaivinti. „Išėmiau dantų protezus ir dariau dirbtinį kvėpavimą“, – pasakojo netikėtai gelbėtoju tapęs vyriškis. Tuo metu ant tilto besiblaškantis apgirtęs trečiasis vyriškis, nors ir turėjo mobiliojo ryšio telefoną, pagalbos iškviesti nesugebėjo. Tai padarė atsitiktinai tuo metu į šią maudyklą užsukęs 45 metų alytiškis Gintaras Luckus – pasisvečiavęs Panevėžyje, jis sumanė nusimaudyti prieš kelionę į Vilnių. „Čia puiki maudykla, tik gylis net prie tiltelio – 4 metrai“, – vėliau lrytas.lt sakė alytiškis.

G.Luckus pranešė apie nelaimę Bendrosios pagalbos centrui, nuvažiavęs prie pagrindinio kelio sulaukė greitosios medikų bei ugniagesių ekipažų ir nulydėjo juos į nelaimės vietą paežerėje.

Įšokęs į ežerą naras atitempė Rimą M. prie tiltelio, čia jis buvo paguldytas ant neštuvų ir nuneštas į krantą. Greitosios pagalbos medikai jam suteikė pirmąją pagalbą ir išvežė į ligoninę. Vyriškis, nešamas ant neštuvų, buvo sąmoningas. Jis jautėsi gana gerai tik skundėsi, kad jam šalta.

Apžiūrintiems skendusį vyriškį medikams ramybės nedavė jo draugužiai. Vaikščiodamas aplinkui V.Stakelė kelis kartus bandė jiems atiduoti draugo dantų protezus, o trečiasis kompanijos narys garsiai plūdosi rusiškais keiksmažodžiais.

Ugniagesiai po sėkmingai pasibaigusios gelbėjimo operacijos išvažiavo priprašę abu šiuos iš pažiūros smarkiai apgirtusius vyriškius bent tądien į vandenį nelįsti – kitą kartą ėmus kuriam skęsti, gali taip ir nepasisekti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį