Aiškėja daugiau baisios avarijos Vilniaus centre aplinkybių

Antradienį policija ir ugniagesiai paskelbė daugiau baisios avarijos, įvykusios Vilniaus centre, detalių ir nelaimės chronologiją. Nesuvaldytam sunkvežimiui taranavus stovintį automobilį ir nukritus nuo viaduko, ligoninėje atsidūrė trys žmonės, apgadinti penki automobiliai.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jun 3, 2014, 10:14 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:08 AM

Kaip antradienį iš ryto pranešė Policijos departamentas, pirmadienį apie 12 val. 17 min. Vilniuje, Geležinio Vilko g. ir A.Goštauto g. sankryžoje, krovininis automobilis „Mercedes Benz 1833“, kurį vairavo S.K. (gim. 1970 m.), važiuodamas Geležinio Vilko g. nukrito-sunkvezimis.htm"="">nukrito-sunkvezimis.htm"" target="_blank">antra eismo juosta ir pravažiavęs sankryžą su Lukiškių g. bei persirikiavęs į trečią eismo juostą, atsitrenkė į priekyje trečioje eismo juostoje stovėjusį avariniu ženklu pažymėtą automobilį „Kia Sportage“, kurį vairavo R.B. (gim. 1964 m.).

Automobilis „Kia Sportage“ nuo smūgio įvažiavo į antrą eismo juostą ir susidūrė su ten važiavusiu automobiliu „VW Vento“, kurį vairavo I.T. (gimusi 1985 m.).

Krovininis automobilis po susidūrimo nuvažiavo į kelio dešinę pusę ir, pervažiavęs tilto atitvarus ir sulaužęs tilto atramas, nukrito ant A.Goštauto g. važiuojamosios dalies, kur sugadino automobilius „Audi 80“, vairuojamą V.K. (gimusi 1946 m.), ir „Audi 80“, vairuojamą E.J. (gim. 1988 m.).

Eismo įvykio metu sužalotas krovininio automobilio vairuotojas. Skelbiama, kad jam nustatyta mušta kaktos žaizda.

Automobilio „Kia Sportage“ vairuotojui diagnozuota daugybė šonkaulių lūžių. Abiejų automobilių vairuotojai paguldyti į ligoninę.

Nukentėjo ir automobilio „VW Vento“ keleivė, 2012 m. gimusi mergaitė, kuri dėl bendro kūno sumušimo gydoma ambulatoriškai.

Gelbėjo ugniagesiai

Po avarijos į įvykio vietą suvažiavo visos miesto specialiosios tarnybos. Antradienį apibendrintą informaciją apie šį įvykį pateikė ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Pasak ugniagesių pranešimo, gelbėtojai išlaisvino iš sumaitoto „Kia Sportage“ jo vairuotoją.

Automobilio kabinoje liko prispaustas ir sunkvežimio vairuotojas. Jį ugniagesiai ištraukė naudodami gelbėjimo įrangą.

Pranešama, kad automobiliu „VW Vento“ važiavusi mergaitė nukentėjo, kai nuo smūgio iškrito iš specialios vaikiškos kėdutės.

Po eismo įvykio iš sunkvežimio prakirsto degalų bako į čia pat esančią Nerį nutekėjo degalai. Todėl prie Žvėryno tilto esančio kanalizacijos vamzdžio buvo pastatyti sugeriamieji bonai.

Ugniagesiai aptvėrė teritoriją maždaug 5 kvadratinių metrų plote. Apie į upę patekusius teršalus informuoti Aplinkos apsaugos darbuotojai.

Avarija galėjo baigtis gerokai blogiau

Kaip jau skelbė lrytas.lt, nuo viaduko nukritęs sunkvežimis priklauso bendrovei „Ecoservice“. Į avarijos vietą netrukus po nelaimės atvažiavęs bendrovės generalinis direktorius Saulius Budrevičius sakė, kad nuo viaduko nukritusio sunkvežimio vairuotojas buvo geras darbuotojas.

„Darbuotojas rimtas, labai seniai dirbantis, pareigingas, neturėjęs jokių pražangų“, – įvykio vietoje sakė S.Budrevičius.

Pasak S.Budrevičiaus, į avariją pateko statybines atliekas vežiojantis sunkvežimis. Nuo viaduko jis nukrito su tuščiu konteineriu.

„Jeigu būtų vežęs kokias 5–7 tonas statybinių atliekų, vairuotojas galėjo būti mirtinai sužalotas“, – tvirtino bendrovės „Ecoservice“ generalinis direktorius.

Vilniaus kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius žurnalistams sakė, kad avarija palyginti laimingai baigėsi.

„Galėjo būti nenusakomų padarinių. Juk čia vaikšto pėstieji. Jau ne pirmas įvykis, kai sugedus automobiliui žmogus jį palieka ten, kur sugedo. Ką dar čia galima komentuoti – sugedo vidury kelio, ten ir paliko. Teoriškai, jis ten ir ženklą pasistatė. Bet tas automobilis nėra toks didelis, kad kitiems vairuotojams padedant jo nebūtų galima nustumti į šalikelę“, – sakė V.Černevičius.

Vienu iš apgadintų automobilių „Audi“, kuriuos suniokojo nuo viaduko krintančios atitvarų konstrukcijos ir sunkvežimis, važiavusi moteris sakė, kad iš A.Goštauto g. suko į Gynėjų g., kad galėtų užvažiuoti ant ant viaduko.

„Tuo metu ant automobilio nukrito mėlynas konteineris. Aš greitai susiorientavau. Galvoju – kas čia tokio byra? Ir greitai į šoną pasukau. Gerai, kad šitoje pusėje kitų automobilių nebuvo. O po to iš paskos sunkvežimis nukrito“, – pasakojo Valentina.

Vilniaus policija po avarijos pranešė, kad eismo įvykis galėjo sukelti daug sunkesnių padarinių – nukritęs bent keletą sprindžių į šalį, sunkvežimis galėjo daug pavojingiau suknežinti po tiltu stovėjusius automobilius.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.