Loretos Graužinienės sūnus rastas basas, nusilpęs ir alkanas

Po visą naktį vykusių paieškų policija rado Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės sūnų Eimantą. Trečiadienio rytą, apie 6 val., į policiją paskambinusi moteris informavo, kad Pabaisko seniūnijoje, prie Daumantiškių kaimo (Ukmergės rajonas), eina įtartinas basas asmuo. Po keliolikos minučių atvykę policijos pareigūnai rado keliu einantį Seimo pirmininkės sūnų.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Jun 3, 2014, 10:30 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:18 AM

Policija jaunuolį nuvežė į Ukmergės ligoninę apžiūrai. Pirminiais duomenimis, jis sveikas, jokių sužalojimų nepatyrė. Vėliau į Ukmergės ligoninę atvyko ir Seimo pirmininkė. Ji priimamajame buvo apie valandą.

Iš namų išėjo basas

L.Graužinienės vyras Julius vyriausiąjį sūnų Eimantą paskutinį kartą matė pirmadienio vakarą – apie 23 val. 30 min., prieš einant miegoti palinkėjo jam labos nakties.

Kitos dienos rytą J.Graužinis, pamanęs, kad sūnus nusprendė ilgiau pamiegoti, į jo kambarį užsuko tik prieš vidurdienį.

Tačiau jaunuolio ten nebuvo.

Kambaryje rasti palikti jo daiktai: mobilus telefonas, kompiuteris.

Iš pradžių tėvas nieko blogo nepagalvojęs - pamanė, kad sūnus kažkur trumpam basas išėjo į kiemą – namie buvo palikti visi jo batai.

Nesulaukęs jo pareinant bei apieškojęs kiemą, J.Graužinis susisiekė su žmona ir pranešė, kas atsitiko.

Netrukus dėl E.Graužinio paslaptingo dingimo tėvas kreipėsi į policiją. Jis negalėjo nurodyti nei laiko, kada jaunuolis išėjo iš namų, nei kuo jis buvo apsirengęs.

Buvo aišku tik tai, kad E.Graužinis iš namų išėjo basas.

Apie paiešką buvo slepiama

Į Graužinių namus atvykusį policijos kinologą su šunimi pėdsakai nuvedė link Šventosios upės.

Žinodami, kad žmogus per valandą gali nueiti apie 3 - 4 kilometrus, policijos pareigūnai apieškojo visus aplinkinius keliukus ir takus, paupį, miškus, o ugniagesiai gelbėtojai ieškojo plaukiodami upe valtimi.  

Tačiau paieškos buvo nesėkmingos.

Pavakare į Ukmergę atskrido Valstybės sienos tarnybos aviacijos rinktinės sraigtasparnis, prie ukmergiškių pareigūnų prisijungė ir pradingėlio ėmė ieškoti gausios Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato, Mobiliosios kuopos, Vadovybės apsaugos pajėgos.

Kad ieškoma dingusio Seimo pirmininkės sūnaus, nuo visuomenės buvo slepiama.

Vaikščiodamas pasiklydo

Ankstyvą trečiadienio rytą apie 6 val. 35 min. keliu einantį basą, kojas apsibraižiusį E.Graužinį pastebėjo ir atpažino Daumantiškių kaimo (Pabaisko seniūnija) gyventoja.

Juodais marškinėliais ir juodomis sportinėmis kelnėmis apsirengęs jaunuolis atrodė pavargęs, nusilpęs, alkanas.

Spėjama, kad greičiausiai E.Graužinis pasiklydo ir vaikščiojo ratais, taip sukoręs ne vieną dešimtį kilometrų.  

Atvežtas į Ukmergės ligoninės Priėmimo skyrių jaunuolis čia praleido daugiau nei valandą.

Su juo visą laiką buvo ir motina L.Graužinienė. Po medikų apžiūros E.Graužinis paleistas į namus.

Atšaukė vizitą į Lenkiją

Netrukus paskelbta, kad L.Graužinienė nevyks į Varšuvoje vykstantį pirmųjų laisvų rinkimų Lenkijoje 25-ųjų metinių minėjimą.

Vietoj jos į Varšuvą išskrido pirmasis Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas.

Buvo dingęs ir gruodį

E.Graužinis buvo dingęs ir pernai gruodį. Tada prieš sūnaus dingimą politikė iš jo gavo keistą žinutę. Motiną visą naktį kamavo nežinia. Vilniuje 6 val. 45 min. vaikiną pastebėjo Perkūnkiemio gyventojai, jie iškvietė pareigūnus.

Tada Seimo pirmininkė atšaukė visus iki pavakario suplanuotus susitikimus ir su sūnumi išvyko į ligoninę, kad būtų patikrinta jo sveikata. L.Graužinienė tuomet kurį laiką nesirodė darbe.

Iškart po E.Graužinio dingimo gruodį buvo spėliojama, kad jauną vaikiną paveikė prieš jo motiną pratrūkusios atakos viešojoje erdvėje, kurios kilo po to, kai Seimo pirmininkė ėmė laidyti kritikos strėles į prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Anot lrytas.lt šaltinių, vaikinas motinai paliko trumpą žinutę, kurioje jis tikino, kad ją ir kitus šeimos narius labai myli ir palaiko. Negalėdama susisiekti su Eimantu motina nusprendė pradėti paiešką.

Į E.Graužinio butą buvo nusiųsti pareigūnai, jie išlaužė duris, tačiau viduje jaunuolio nerado. Vaikino kūno Neries upėje tuomet ieškojo narų komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.