Apvirtusį mikroautobusą taranavo neatsargi vairuotoja

Panevėžio rajone pirmadienio naktį į greitkelyje apvirtusį mikroautobusą atsitrenkė panevėžietės vairuojama „Mazda". Smūgio būta tokio stipraus, kad ant šono gulėjęs mikroautobusas „Mercedes Benz" vėl atsistojo ant ratų. Tik laimingo atsitiktinumo dėka nenukentėjo pro šalį važiavę ir padėti sustoję žmonės, tuo metu bandę atsegti sužeistos „Mercedes" keleivės saugos diržą. 

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jun 9, 2014, 10:36 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:31 AM

Nelaimė įvyko 0 val. 50 min. kelio Vilnius–Panevėžys 106–ajame kilometre. Važiuojamojoje kelio dalyje apvirto mikroautobusas „Mercedes Benz 212“, jį vairavo 1969 metais gimęs panevėžietis T.P. Manoma, kad vairuotojas galėjo užmigti – pagal likusias žymes matyti, kad iš pradžių automobilis kliudė dešinįjį kelkraštį, o tada vairuotojui staigiai pasukus vairą, automobilį sumėtė ir jis kelis kartus apvirtęs, liko gulėti ant šono užtvėręs abi kelio juostas.

Avarijoje iškart žuvo „Mercedes Benz" vairuotojas T.P. Vyriškis nebuvo užsisegęs saugos diržo, todėl automobiliui vartantis nuskriejo į automobilio galą. Kartu važiavusiai 50-metei D.B. gyvybę saugos diržas išgelbėjo gyvybę, tačiau automobiliui vartantis buvo prispausta ir nulaužta jos koja. Vėliau jai nustatytas atviras čiurnos lūžimas.

Avarijos ištiktiems žmonėms padėti sustojo iš paskos važiavęs automobilis „Toyota Corolla“. Šiaip ne taip apvažiavę ant šono apvirtusį automobilį, žmonės sustojo, įjungė avarines šviesas ir bandė išlaisvinti „Mercedes" keleivę, pakibusią ant saugos diržo. 

Tuo metu į apvirtusį „Mercedes" atsitrenkė greitkeliu atvažiavęs automobilis „Mazda 323“, kurį vairavo 39 metų panevėžietė R.M. Nuo smūgio mikroautobusas vėl atsistojo ant ratų. Prie jo buvę žmonės spėjo atšokti, todėl nenukentėjo.

„Mazda" smarkiai sudaužyta priekinė dalis. Jį vairavusi moteris smarkiai nenukentėjo, nes išsiskleidė oro pagalvė. Jai sumušta krūtinė ir veidas, išmuštas dantis. Patirtus sužalojimus jį gydosi namie. Mikroautobuso keleivė D.B. gydoma Panevėžio ligoninės intensyviosios terapijos skyriuje.

Aiškinamasi, ar apvirtusio mikroautobuso vairuotojas buvo blaivus. Pareigūnai stebisi, kodėl blaivi „Mazda" vairuotoja laiku nepastebėjo greitkelyje gulinčio mikroautobuso ir aplink jį besiblaškančių žmonių – tąnakt matomumo sąlygos buvo geros, švietė mėnesiena, rūko nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.