Prieš žūtį paauglė „Instagram“ įdėjo filmuką nuo stogo

Pirmadienio vakarą Vilniuje nuo daugiaaukščio stogo nukritusi ir žuvusi šešiolikmetė prieš mirtį „Instagram“ dar spėjo įdėti filmuką nuo daugiaaukščio stogo. Socialiniame tinkle su draugais pasidalijusi vaizdo medžiaga, paauglė netrukus nukrito nuo stogo ir žuvo. Jos draugai savižudybės versiją kategoriškai atmeta.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jun 10, 2014, 2:52 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:09 AM

Nelaimė Karoliniškėse įvyko pirmadienį apie 21 val. Iš pradžių policijai buvo pranešta, kad iš septinto aukšto iškrito ir žuvo maždaug 30 metų moteris. Netrukus paaiškėjo, kad žuvo šešiolikametė, nukritusi nuo stogo. Septintame aukšte gyveno nepilnametės draugas, ji pati buvo atėjusi į svečius.

Policija rado liudininkų, mačiusių, kaip paauglė su nepilnamečių draugija laiką leido ant devynaukščio stogo. Tai „Lietuvos ryto“ televizijai antradienį patvirtino ir žuvusios merginos draugai.

Kas iš tiesų įvyko ant stogo, policija dar mėgina nustatyti, apklausia žuvusios šešiolikametės draugus. Dalis jų po nelaimės tiesiog paspruko. Dar pirmadienio vakarą į policiją apklausai buvo nuvežtas tame pačiame name gyvenantis nepilnametis merginos draugas.

Paaiškėjo, kad prieš mirtį, jaunuoliams užlipus ant stogo, mergina nepilnamečių pramogas filmavo savo mobiliuoju telefonu. Nufilmuotu vaizdu jį dar spėjo pasidalyti su draugais socialiniame tinkle „Instagram“.

Netrukus ji nukrito nuo to namo stogo.

Merginos draugai savižudybės versiją kategoriškai atmeta. Jie linkę manyti, kad įvyko nelaimingas atsitikimas. Tos pačios versijos pirmadienio vakarą laikėsi ir policija.

„Nusižudyti tikrai negalėjo. Ji mylėjo savo gyvenimą“, – „Lietuvos ryto“ televizijai antradienį sakė žuvusios merginos pažįstama.

Name, kuriame įvyko nelaimė, gyvenanti ir žuvusią šešiolikametę pažinojusi nepilnametė pasakojo, kad pirmadienį jos buvo susitarusios susitikti. Šešiolikametė „Lietuvos ryto“ televizijos pašnekovei pranešė, kad ketina lipti ant stogo. Vėliau į žinutes neatsakė.

„Pagalvojau, kad telefoną kur nors paliko. Grįžau namo, čia jau buvo policija ir medikai. Pagalvojau, kad policija ją norėjo paimti ir vežti į komisariatą, o ji bandė bėgti ir todėl paliko savo batus kieme. Ji turėjo tokius pat batus, kaip ir aš. Parėjau į savo butą, mamos neradau. Paskui sužinojau, kad mama manė, jog nuo stogo nukritau aš. Kai suradau mamą, ji pasakė, kad mano draugė nukrito. Iš pradžių nepatikėjau. Bet kai pas mane atėjo policija, tada supratau, jog tai tiesa“, – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo žuvusios merginos draugė.

Vilniaus policija: vaikų saugumui neskiriama pakankamai dėmesio

Vilniaus policija antradienį išplatino pranešimą apie šią nelaimę ir perspėjo sostinės gyventojus, kad reikia daugiau dėmesio skirti paauglių laisvalaikiui, domėtis, ką jie veikia. Policija informavo, kad tą pačią dieną, kai žuvo šešiolikametė, apie 19 val. 20 min. policijai buvo pranešta ir apie tai, kad Vilniaus r., Pagirių kaime, ant mokyklos stogo vaikšto penki vaikai.

Kai pareigūnai atskubėjo į įvykio vietą, vaikai buvo jau pasišalinę.

Panaši nelaimė įvyko ir gegužės 23-iosios naktį. Vilniuje, Žemaitės g., nuo garažų masyvo stogo nukrito ir žuvo 1997 m. gimusi moksleivė, vėlyvą naktį su keliais draugais surengusi vakarėlį tokioje neįprastoje vietoje.

„Visi paminėti ir kiti panašūs įvykiai rodo, kad vaikų saugumui neskiriama pakankamai dėmesio ir pastangų. Ypač svarbu imtis priemonių, užtikrinančių, kad paaugliai nepatektų į tokias pavojingas vietas, kaip daugiabučių namų stogai. Seniūnijoms, bendrojo lavinimo įstaigų administracijoms, daugiabučių namų bendrijoms primintina: ant daugiabučių namų stogų vedantys liukai turi būti patikimai užrakinti. Gyventojai turėtų žinoti, kad priešingu atveju būtina kreiptis į seniūniją ar namo gyventojų bendriją prižiūrinčią įmonę ir pareikalauti, kad būtų laikomasi miesto savivaldybės nustatytos tvarkos“, – rašoma Vilniaus policijos pranešime.

Policija taip pat perspėja, kad matant paauglių daromus teisės pažeidimus, jų nesaugų elgesį būtina juos perspėti arba skubiai pranešti policijai.

„Be abejo, prasidėjus moksleivių atostogoms aktualesnės tampa visos vaikų priežiūros, laisvalaikio, saugumo problemos. Apie jas jau ne sykį kalbėta, išsakyta daug perspėjimų ir patarimų. Pareigūnų nuomone, svarbiausia suvokti, kad nuo neapgalvotų poelgių, skaudžių lengvabūdiškumo padarinių ir kitų nelaimių nepilnamečius galime apsaugoti tik nuolatiniu rūpesčiu ir bendromis pastangomis“, – teigia Vilniaus policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.