Mirė šokio kritikė Vita Mozūraitė

Mirė šokio kritikė docentė Vita Mozūraitė, trečiadienį informavo Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas, kuriame kritikė dar rudens semestrą skaitė paskaitas. Dėl jos mirties užuojautą trečiadienį pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-11 18:31, atnaujinta 2018-02-12 23:11

Anot prezidentės, nesivaikydama ypatingo dėmesio ir įvertinimų, V.Mozūraitė visą save atidavė kultūrai, ypač šiuolaikiniam šokiui – jo analizei, populiarinimui, dėstymui.

„Savo gyvenimu ji įrodė, kad kūrybingas, darbštus ir darbui atsidavęs žmogus gali nuveikti daugiau už bet kokią instituciją. Savo laikysena ir geranoriškais patarimais V.Mozūraitė įkvėpė ne vieną jaunąjį menininką ir mokslininką nuolat ieškoti, stengtis ir tobulėti“, – sakoma šalies vadovės užuojautoje.

Pasak Komunikacijos fakulteto, V.Mozūraitė beveik trejus pedagoginės ir mokslinės veiklos dešimtmečius paskyrė vaikų literatūros ir skaitymo ypatumų tyrinėjimui.

1960 metais gimusi V.Mozūraitė pastaruoju metu sirgo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu