Išsiliejus vandenilio peroksidui Biržuose evakuoti 39 žmonės

Dėl Biržų įmonėje išsiliejusio vandenilio peroksido iš bendrovės evakuoti 39 žmonės. Incidentas nutiko trečiadienio pavakare, dėl jo ant kojų buvo sukeltos gausios gelbėtojų pajėgos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2014, 10:33 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:47 PM

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, trečiadienį apie 18 val. 34 min. gautas pranešimas, kad Biržuose, Astravo g., bendrovėje „Siūlas“ dega vandenilio peroksidas.

Į įvykio vietą buvo nusiųsta net dešimt gaisrinių automobilių.

Atvykus gelbėtojams iš sandėliavimo patalpos veržėsi dūmai. Paaiškėjo, kad, nutrūkus padavimo vamzdžiui, iš plastikinio konteinerio, kuriame buvo vandenilio peroksidas (talpa 0,5 t), ant betoninių grindų išsiliejo apie 300 l medžiagos, kuri pradėjo garuoti.

Gelbėtojai praneša, kad patalpoje buvo sandėliuojamas vandenilio peroksidas (apie 0,5 tonos) ir natrio chloridas (apie 1,5 tonos). Dėl incidento iš įmonės buvo evakuoti 39 žmonės, kuriems medikų pagalbos neprireikė.

Pasak ugniagesių, išžvalgyta apie 10 tūkst. 400 kvadratinių metrų įmonės patalpų. Sandėliavimo patalpoje pavojingi garai buvo nusodinti purslų srove.

Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste