Susidūręs su automobiliu Vilniuje vėl žuvo jaunas briedis

Vilniuje partrenktas dar vienas briedis. Susidūręs su automobiliu gyvūnas žuvo, žmonės per incidentą nenukentėjo.

Vilniuje susidūręs su automobiliu „Toyota Avensis“ žuvo dar vienas briedis. Avarija vėl įvyko Nemenčinės pl.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Vilniuje susidūręs su automobiliu „Toyota Avensis“ žuvo dar vienas briedis. Avarija vėl įvyko Nemenčinės pl.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2014-06-14 02:03, atnaujinta 2018-02-12 21:12

Avarija naktį iš penktadienio į šeštadienį, dar prieš vidurnaktį, įvyko Nemenčinės pl. Moters vairuojamas automobilis „Toyota Avensis“ netoli sankryžos su Turniškių g. susidūrė su briedžiu. Gyvūnas ant automobilio iš miško šoko iš dešinės.

Per avariją automobilis smarkiai suniokotas. Briedis apgadino dešinę pusę, nulaužė veidrodėlį, išdaužė priekinį stiklą, sudaužė žibintą, sulankstė stogą.

Perskridęs automobilį, briedis nukrito kelio pusėje. Gyvūnas žuvo. Automobilį vairavusi moteris nenukentėjo.

Ironiška tai, kad į avariją patekęs automobilis važinėjo su ant galo užklijuotu lipduku, vaizduojančiu briedį.

Susidūrimų su laukiniais gyvūnais padaugėjo

Pastaruoju metu Vilniuje ir jo apylinkėse tai jau ne pirmas laukinis gyvūnas, žuvęs per susidūrimą su automobiliu. Prieš savaitę ketvirtadienį netoli tos vietos, kur „Toyota“ šį kartą susidūrė su briedžiu, automobilis BMW irgi susidūrė su briedžiu. Gyvūnas netrukus nugaišo, žmonės nenukentėjo.

Tą pačią naktį dar vienas automobilis su briedžiu susidūrė Galvės g.

Ypač žiaurus incidentas įvyko naktį iš sekmadienio į pirmadienį. Geležinio Vilko g. automobilis „Opel Zafira“ taip pat susidūrė su briedžiu. Žmonės nenukentėjo, tačiau sužalotas gyvūnas kankinosi beveik pusę paros, kadangi Vilniuje neatsirado žmonių ar tarnybų, galinčių pasirūpinti agonijos apimtu gyvūnu ir nutraukti jo kančias.

Po to, kai šį žiaurumo pavyzdį aprašė lrytas.lt, Aplinkos ministerija pradėjo tyrimą.

Tą pačią naktį Geležinio Vilko gatvėje automobilio „Nissan“ vairuotojas kelyje partrenkė stirną. O paryčiais, apie 4 val. 57 min., taksi automobilio policija-pripa%C5%BE%C4%AFsta-kad-vilniuje-daug%C4%97ja-susid%C5%ABrim%C5%B3-su-gyv%C5%ABnais.htm"="">policija-pripa%C5%BE%C4%AFsta-kad-vilniuje-daug%C4%97ja-susid%C5%ABrim%C5%B3-su-gyv%C5%ABnais.htm"" target="_blank">vairuotojas policijai pranešė, kad Vilniuje, S.Batoro gatvėje mato keliu vaikštinėjantį briedį. Atvykęs patrulių ekipažas gyvūno neberado.

Miško žvėrys į gatves šokinės iki liepos

Kaip jau skelbė lrytas.lt, tragiški įvykiai, kai į kelią miesto centre išbėgęs miško žvėris pakliūva po automobilio ratais, yra susiję su ypatingu metu, truksiančiu dar iki liepos pradžios. Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Laimutis Budrys perspėjo, kad iki liepos pradžios miesto gatvėse gali pasirodyti žvėrys. Aktyviausiai jie migruoja temstant ir paryčiais, ypač – miškingose teritorijose.

Specialistas aiškino, kad šiuo metu briedžių patelės veda jauniklius, o antramečiai briedžiai, arba kitaip – paaugliai, yra išvejami iš šeimos. Pasimetę jie klaidžioja, kur akys mato ir kojos veda. Vėliau, maždaug po 2–3 savaičių, jaunikliai apsipras, ims geriau orientuotis, ir tokių atvejų, kai pavieniai briedžiai išlekia į gatves vidury miesto, retės ar beveik nebus.

Į miesto centrą gyvūnai iš aplinkinių miškų masyvų patenka eidami žaliosiomis, miškingomis jungtimis. Dar šį pavasarį vienas briedis iki pat Vilniaus centro atėjo iš Nemenčinės plento per Antakalnį ir eidamas miškingu paupiu pasiekė centrą.

Žvėrys į kelią dažniausiai išbėga tamsiu paros metu, tačiau intensyviausiai – temstant ir švintant. Vairuotojai turi būti atsargūs ir ypač atidūs tamsiu paros metu. Būtina atkreipti dėmesį į kelio ženklus.

Jei pastebėjote į kelią išėjusį žvėrį, kaip įmanoma greičiau sustabdykite automobilį ir neprovokuokite gyvūno. Nevažiuokite artyn ir nesignalizuokite. Žvėris nusiramins ir praeis ar pasitrauks atgal.

Briedžiai, pasirodantys keliuose, sukelia didžiausias ir skaudžiausias pasekmes. Nors dažniausiai gyvūnas nugaišta, neretai susižaloja ir vairuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.