Palangiškio žygį dviračiu nutraukė avarija Estijoje

Palangiškio Vilniaus kolegijos studento Tautvydo Lubio kelionė dviračiu

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jun 19, 2014, 6:37 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:31 PM

Apie 18 valandą Estijos viduryje šalia Retla kaimo keliu važiuojantį dviratininką pasivijo greitai važiavęs mikroautobusas su Estijos valstybiniais numeriais ir jį parbloškė.

Po to mikroautobusas įsirėžė į priekyje važiavusį lietuvių mikroautobusą, kuris lydėjo dviratininką.

Nuo smūgio lietuvių mikroautobusas nulėkė į pakelę. Iš pradžių T.Lubio sužalojimai atrodė grėsmingi, tačiau ligoninėje palangiškį apžiūrėję medikai nustatė, kad jam lūžęs raktikaulis.

Galvos sumušimus patyrė ir mikroautobuse važiavusi dviratininko palyda – 4 lietuviai.

Avariją patyrę nukentėjusieji buvo nuvežti į Paide miesto ligoninę. Suteikus medicininę pagalbą viis jie vėliau buvo išleisti ir nakvojo viešbutyje.

Apie nelaimę sužinojęs Palangos meras Šarūnas Vaitkus susisiekė su Lietuvos kurorto miesto partnerio Pernu meru Toomu Kivimagi ir paprašė pagalbos.

Žygio dalyviai ketvirtadienį buvo nugabenti į Piarnu ir ten apgyvendinti viešbutyje. Juos prižiūri gydytojai. Už palangiškiams suteiktą pagalbą Pernu vadovas kategoriškai atsisakė priimti Palangos savivaldybės pasiūlytą apmokėjimą ir teigė, kad nelaimę Estijoje patyrę žygio dalyviai bus apnakvindinti ir pamaitinti Pernu miesto sąskaita.

Ketvirtadienį po pietų į Estiją iš Palangos išvažiavo autobusas, kuris nelaime pasibaigusio žygio dalyvius namo parveš penktadienį vakare.

T.Lubys iš Palangos į Taliną išvažiavo birželio 14 dieną. Tai buvo Palangos savivaldybės projektas skirtas Baltijos kelio paminėjimui. Iš viso dviratininkas planavo įveikti apie 1500 kilometrų ir kitą savaitę turėjo grįžti į Palangą.

Lygiai prieš metus T.Lubys dalyvavo Palangos gimtadieniui skirtame dviračių žygyje iš Palangos į Vilnių ir atgal. Tą kartą jis dviračiu įveikė 760 kilometrus – tiek kiek metų pernai sukako Palangos miestui. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.