Per avariją sužalota mergaitė mirė, jos brolių būklė - kritinė

Vilniuje, Salininkuose, ketvirtadienio rytą – didelė šeimos nelaimė. Prieš pat darbo dienos pradžią pervažoje susidūrė motorvežis ir lengvasis automobilis „Opel“, kuriuo važiavo du suaugusieji ir trys vaikai. Pranešimas apie nelaimę buvo gautas 7 val. 27 min.

Per avariją nukentėjo trys vaikai.<br>D.Umbraso nuotr.
Per avariją nukentėjo trys vaikai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius, Reda Cibulskytė

Jun 26, 2014, 8:34 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:16 PM

Į įvykio vietą po nelaimės iš karto išskubėjo ugniagesiai-gelbėtojai, policijos pareigūnai ir medikai. Atvykę medikai konstatavo kartu su tėvais važiavusios vienų metų mergaitės mirtį, tačiau kol tarnybos ją vadavo iš sumaitoto automobilio, mergaitė visų nuostabai sujudino ranką. 

Per nelaimę nukentėjo mergaitės vyresnis penkerių metų brolis, jis nuvežtas į ligoninę, berniuko būklė yra sunki. Sunki ir dar vieno kartu važiavusio trimečio berniuko būklė. Į ligoninę jis nuvežtas jau praradęs sąmonę. Pranešama, kad abiejų berniukų būklė yra kritinė.

Teigiama, kad automobilį „Opel“ vairavo vaikų tėvas, ant priekinės sėdynės specialioje kėdutėje sėdėjo vienų metukų mergaitė. Automobilio gale sėdėjo mama ir abu berniukai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente lrytas.lt sužinojo, kad į nelaimės vietą atskubėjus gelbėtojams, vaikų tėvai patys jau buvo išlipę iš automobilio. 

Gelbėtojai teigia, kad motorvežis mašiną sumaitojo labai stipriai, ugniagesiai turėjo paplušėti, kol jiems pavyko išvaduoti ant priekinės sėdynės buvusią mergaitę. Nepaisant visų gelbėtojų ir medikų pastangų, nuo gautų sužalojimų mergaitė mirė atvežta į ligoninę. 

Pasak liudininkų, automobilis važiavo nuo Salininkų. Pervažoje nėra įrengtų užtvarų, eismą čia reguliuoja įspėjamieji šviesos signalai, pastatyti ženklai „Stop“. Liudininkai tvirtina, kad prieš pat avariją kažkas šiuos ženklus nusuko. Tik po nelaimės jie vėl buvo pritvirtinti taip, kaip priklauso.

Nors ženklai buvo nusukti, pasak liudininkų, automobilis prieš pervažą stabtelėjo. Paskui pajudėjo, įvažiavo į pervažą ir susidūrė su motorvežiu.

Kodėl automobilis įvažiavo į pervažą prieš pat traukinį, kol kas nežinoma. Avarijos priežastis aiškinasi policijos pareigūnai, kurie ir turi nustatyti šią aplinkybę.

Iš karto po vidurdienio jau buvo žinoma, kad, pasak policijos, automobilio „Opel Vectra“ vairuotojas  į geležinkelio pervažą įvažiavo degant raudonam šviesoforo signalui ir iš karto susidūrė su iš dešinės pusės atvažiuojančia technine geležinkelininkų mašina.

„Įvykio metu nukentėjo automobilio vairuotojas, kuriam  ligoninėje nustatyta galvos žaizda ir krūtinės ląstos sumušimai. Paguldytas į stebėjimo palatą. Nukentėjo automobilio keleivė, kuriai  ligoninėje nustatyta galvos ir krūtinės ląstos sumušimų, paguldyta į stebėjimo palatą. Vienerių metukų mergaitė, kuri buvo pristatyta į Santariškių vaikų ligoninę, dėl patirtų sužalojimų mirė.  2011 m. ir 2009 m. gimę berniukai į ligoninę pristatyti kritinės būklės, jie paguldyti į reanimacijos skyrių“, - pranešė Vilniaus policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.