Tragiškos avarijos pervažoje liudininkas: „To čia dar nėra buvę“

Geležinkelio pervažoje netoli Salininkų įvykusios tragiškos avarijos, per kurią žuvo vienų metų mergaitė, o jos broliai ir tėvai buvo sužaloti, liudininkas sako, kad anksčiau tokių kraują stingdančių incidentų šioje vietoje nėra nutikę.

Per avariją prie Salininkų žuvo vienų metų mergaitė, du jos broliai ir abu tėvai sužaloti.<br>D.Umbraso nuotr.
Per avariją prie Salininkų žuvo vienų metų mergaitė, du jos broliai ir abu tėvai sužaloti.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jun 26, 2014, 4:05 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:46 AM

Su „Lietuvos ryto TV“ bendrauti sutikęs Salininkų gyventojas Stanislavas Buiko sakė, kad avariją jis išvydo iš pat ryto važiuodamas į Vilnių.

„Kai priėjau, du vaikai ir moterys jau buvo išvežti. O vyras, vairuotojas, gulėjo ant žemės. Jam ant kaklo buvo uždėtas įtvaras. Maža mergaitė buvo prispausta automobilyje. Ilgai ją traukė... Bet ištraukė. Pasirodė, kad gyva“, – pasakojo S.Buiko.

Vietos gyventojas sakė, kad vaiką gelbėtojai iš nuolaužų vadavo maždaug pusvalandį, nes per metalo krūvas ir nuolaužas ją buvo labai sunku pasiekti. Tik po to, kai atvažiavo kranas ir atkėlė motorvežį, gelbėtojams pavyko išvaduoti vaiką.

„Iš vairuotojo pusės gelbėtojai niekaip negalėjo prieiti – taip ji buvo užspausta. Tik atkėlę motorvežį ją ištraukė pro keleivio pusę. Stipriai prispausta buvo. Ji sėdėjo vaikiškoje kėdutėje“, – sakė Salininkų gyventojas.

Vyras tvirtina, kad šioje vietoje jis gyvena jau daugiau kaip 10 metų, tačiau tokių šiurpių įvykių čia dar nebuvo.

„Seniau pervažoje buvo užkardas. Buvo saugiau, nes jį visi pastebi. O dabar įrengtas garsinis signalas, kurio pro uždarytus langus galima ir neišgirsti. O raudonos šviesos signalai prieš saulę irgi nelabai matyti“, – teigia S.Buiko.

Kaip lrytas.lt avarija-suzalota-mergaite-mire-jos-broliu-bukle-kritine.htm"="">avarija-suzalota-mergaite-mire-jos-broliu-bukle-kritine.htm"" target="_blank">jau skelbė, ketvirtadienį apie 7 val. 27 min. geležinkelio pervažoje ties Salininkais susidūrė automobilis „Opel Vectra“ ir geležinkelininkų motorvežis. Per avariją žuvo vienų metų mergaitė (ji mirė atvežta į ligoninę), trejų ir penkerių metų broliai sužaloti. Policija teigia, kad jų būklė kritinė.

Sužaloti ir tuo pačiu automobiliu važiavę vaikų tėvai. Pasak policijos, automobilį vairavo vaikų tėvas, o mama su abiem berniukais sėdėjo automobilio gale.

Vilniaus policija dėl šios avarijos pradėjo ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.