Medikai kovoja dėl avarijoje sunkiai sužalotų broliukų gyvybės

Per siaubingą avariją Vilniuje sužeisti du mažamečiai berniukai vis dar sunkios būklės. Vaikai į Santariškių vaikų ligoninės Intensyviosios terapijos skyrių buvo atvežti kritinės būsenos. Medikai deda visas pastangas ir dėl berniukų gyvybės kovoja jau visą parą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2014, 1:21 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:03 AM

„Galiu pasakyti tik tiek, kad abiejų berniukų būklė yra labai sunki. Jie paguldyti Intensyviosios terapijos skyriuje, medikai jų neperkėlė į Bendrąjį skyrių. O tai reiškia, kad juos būtina stebėti kiekvieną akimirką“, – sakė Santariškių vaikų ligoninės atstovė spaudai Jolanta Normantienė.

Broliukus gydantys medikai kol kas negali pasakyti, kad vaikų būklė stabilizavosi. Sunkias traumas trejų ir penkerių metų vaikai patyrė per didelę nelaimę ketvirtadienio rytą.

Į lengvąjį automobilį „Opel“, kurį vairavo berniukų tėvas, geležinkelio pervažoje trenkėsi motorvežis. Mašinoje buvo visa šeima: tėvas, mama ir jų vaikai – vienų metų mergytė, trejų ir penkerių metų berniukai.

„Vyresnio berniuko būklė sunkesnė, jo brolio – truputį lengvesnė. Jie dar turi būti atidžiai stebimi. Avarijose patiriamos traumos visada būna labai sunkios“, – kalbėjo J.Normantienė.

Berniukų sesuo mirė ligoninėje, nors buvo vilčių stebuklui – medikai įvykio vietoje konstatavo mergaitės mirtį, tačiau kai ugniagesiai–gelbėtojai traukė vaiką iš sumaitoto „Opel“, mergaitė netikėtai pajudino ranką.

Įvažiavo degant raudonai

Pasak liudininkų, automobilis važiavo nuo Salininkų. Pervažoje nėra įrengtų užtvarų, eismą čia reguliuoja įspėjamieji šviesos signalai, pastatyti ženklai „Stop“. Liudininkai tvirtina, kad prieš pat avariją kažkas šiuos ženklus nusuko. Tik po nelaimės jie vėl buvo pritvirtinti taip, kaip priklauso.

Nors ženklai buvo nusukti, pasak liudininkų, automobilis prieš pervažą stabtelėjo. Paskui pajudėjo, įvažiavo į pervažą ir susidūrė su motorvežiu.

Kodėl automobilis įvažiavo į pervažą prieš pat traukinį, kol kas nežinoma. Avarijos priežastis tiria policijos pareigūnai, kurie ir turi nustatyti šią aplinkybę.

Ketvirtadienį po vidurdienio jau buvo žinoma, kad, pasak policijos, automobilio „Opel Vectra“ vairuotojas  į geležinkelio pervažą įvažiavo degant raudonam šviesoforo signalui ir iš karto susidūrė su iš dešinės pusės atvažiuojančia technine geležinkelininkų mašina.

* * *

Norintieji paremti nelaimės ištiktą šeimą, pinigų gali pervesti vaikų motinai  Žanai Raškauskienei.  "Swedbank"  sąskaita LT747300010001943477 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.