Palangoje dėl pažeisto dujų vamzdžio evakuota per 20 žmonių

Visos Palangos specialiosios tarnybos penktadienį buvo sukeltos ant kojų po to, kai traktorius netoli naujai statomos autobusų stoties pažeidė dujų vamzdį. Dėl incidento buvo evakuota daugiau kaip 20 žmonių.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius, Alvydas Ziabkus

2014-06-27 12:32, atnaujinta 2018-02-12 11:08

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras, penktadienį apie 11 val. 11 min. gautas pranešimas apie tai, kad Palangoje, Kretingos g., prie naujai statomos autobusų stoties traktorius pažeidė dujų vamzdį, veržiasi dujos.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Palangos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Informacija apie įvykį perduota policijai ir Klaipėdos dujų tarnybai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente lrytas.lt sužinojo, kad į įvykio vietą atskubėjus specialiosioms tarnyboms, iš greta esančios degalinės buvo evakuoti trys darbuotojai, sustabdytas dar vienos netoliese esančios degalinės darbas.

Žmonės evakuoti ir iš greta stovinčio daugiabučio. Ugniagesiai teigia, kad iš viso buvo evakuota daugiau kaip 20 žmonių.

Jau žinoma, kad dujų vamzdį pažeidė naująją miesto autobusų stotį statančios bendrovės „Vikstata“ traktorius. Dujos veržėsi iš maždaug 10 kvadratinių centimetrų plyšio trijų atmosferų slėgiu.

Iš skylės dujos veržėsi tokiu dideliu spaudimu, kad dėl triukšmo netoli avarijos vietos buvo sunku susikalbėti.

Į įvykio vietą skubiai buvo iškviesti ugniagesiai iš Klaipėdos, Kretingos ir Palangos. Anot ugniagesių gelbėtojų, būtų užtekę mažiausios kibirkšties, ir Palangą būtų sudrebinęs sprogimas, o užsidegus dujoms ugnies stulpas būtų matomas ir Kretingoje.

Policija sustabdė transporto eismą Kretingos gatve, kuri yra vos už keliasdešimt metrų nuo avarijos vietos. Netrukus prie pagrindinės miesto sankryžos susidarė didelė automobilių spūstis. 

Dideliu spaudimu dujos iš vamzdžio veržėsi apie 40 minučių. Sumažinus dujų spaudimą vamzdyje, bendrovės „Lietuvos dujos“ avarinei tarnybai skylę pavyko užspausti ir užsandarinti.

Apie 13 valandą transporto eismas Kretingos gatve buvo atnaujintas, o degalinės vėl pradėjo veikti.

Kaip informavo „Lietuvos dujų“ atstovė Jolita Butkienė, avarijos likvidavimo metu vartotojams dujų tiekimas nutrauktas nebuvo.

Dėl dujų nuotekio patirtą žalą dujininkams turės atlyginti statybos darbus atliekanti bendrovė, kuri tranšėją kasė nedalyvaujant „Lietuvos dujų“ atstovui.

Tyrimą dėl avarijos pradėjo ir Palangos policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.