Į kraupią avariją su tėvais patekęs berniukas neišgyveno

Vilniaus ligoninėje mirė trimetis berniukas, kuris buvo smarkiai sužalotas per avariją ketvirtadienį. Tąkart automobilis, kuriuo važiavo trys vaikai ir du suaugusieji, geležinkelio pervažoje ties Salininkais susidūrė su motorvežiu.

Ši avarija jau pareikalavo dviejų vaikų gyvybių.<br>D.Umbraso nuotr.
Ši avarija jau pareikalavo dviejų vaikų gyvybių.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2014-06-28 10:29, atnaujinta 2018-02-12 10:23

Policijos departamentas šeštadienio rytą pranešė, kad penktadienį „apie 21 val. Vilniaus ligoninėje mirė 2011 m. gimęs berniukas, kuris birželio 26 d. Vilniuje, Salininkuose, nukentėjo per eismo įvykį.“

Tai jau antras vaikas, žuvęs šioje avarijoje. Tą pačią dieną, kai įvyko avarija, vos tik nuvežta į ligoninę mirė berniuko vienerių metukų sesutė.

Kaip lrytas.lt jau skelbė, ketvirtadienį apie 7 val. 27 min. geležinkelio pervažoje ties Salininkais susidūrė automobilis „Opel Vectra“ ir geležinkelininkų motorvežis. Per avariją žuvo vienerių mergaitė (ji mirė atvežta į ligoninę), trejų ir penkerių metų broliai kritinės būklės buvo išvežti į ligoninę. 

Gydytojai: „Juos būtina stebėti kiekvieną akimirką“

Dar penktadienį Santariškių vaikų ligoninės atstovai kalbėdami su lrytas.lt otimistinėmis nuotaikomis dėl vaikų sveikatos nesidalino.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad abiejų berniukų būklė yra labai sunki. Jie paguldyti Intensyviosios terapijos skyriuje, medikai jų neperkėlė į Bendrąjį skyrių. O tai reiškia, kad juos būtina stebėti kiekvieną akimirką“, – penktadienį sakė Santariškių vaikų ligoninės atstovė spaudai Jolanta Normantienė.

Broliukus gydantys medikai negalėjo patvirtinti, kad vaikų būklė stabilizavosi.

„Vieno berniuko būklė sunkesnė, jo brolio – truputį lengvesnė. Jie dar turi būti atidžiai stebimi. Avarijose patiriamos traumos visada būna labai sunkios“, – penktadienį kalbėjo J.Normantienė. 

Per avariją buvo sužaloti ir tuo pačiu automobiliu važiavę vaikų tėvai. Pasak policijos, automobilį vairavo vaikų tėvas, o mama su abiem berniukais sėdėjo automobilio gale.

Degė raudonas signalas

Tą pačią dieną po avarijos policija pranešė nustačiusi, jog automobilio „Opel Vectra“ vairuotojas į geležinkelio pervažą įvažiavo degant raudonam šviesoforo signalui ir iš karto susidūrė su iš dešinės pusės atvažiuojančia technine geležinkelininkų mašina.

Nelaimės liudininkas „Lietuvos ryto TV“ vėliau sakė, kad anksčiau tokių kraują stingdančių incidentų šioje vietoje nėra nutikę. Vyras tvirtino, kad šioje vietoje jis gyvena jau daugiau kaip 10 metų, tad kasdien mato, kas vyksta pervažoje.

„Seniau pervažoje buvo užkardas. Buvo saugiau, nes jį visi pastebi. O dabar įrengtas garsinis signalas, kurio pro uždarytus langus galima ir neišgirsti. O raudonos šviesos signalai prieš saulę irgi nelabai matyti“, – teigė Salininkų gyventojas Stanislavas Buiko.

Po automobilio ir motorvežio susidūrimo suaugę žmonės iš mašinos išlipo patys. Tuo tarpu gelbėtojai turėjo paplušėti, kol ištraukė specialioje automobilinėje sėdynėje vežtą vienerių metų mergaitę. S.Buiko pasakojo, kad vaiką gelbėtojai iš nuolaužų vadavo maždaug pusvalandį, nes per metalo krūvas ir nuolaužas mergaitę buvo labai sunku pasiekti. Tik po to, kai atvažiavo kranas ir atkėlė motorvežį, gelbėtojams pavyko išvaduoti vaiką.

„Iš vairuotojo pusės gelbėtojai niekaip negalėjo prieiti – taip ji buvo užspausta. Tik atkėlę motorvežį ją ištraukė pro keleivio pusę. Stipriai prispausta buvo. Ji sėdėjo vaikiškoje kėdutėje“, – sakė Salininkų gyventojas.

Buvo nusukti ženklai

Ugniagesiai irgi pripažįsta, kad automobilio ir motorvežio susidūrimas buvo smarkus. Po susidūrimo motorvežis mašiną prieš save stūmė dar maždaug 80 metrų.

Kadangi pervažoje, kurioje įvyko nelaimė, nėra įrengtų užtvarų, eismą čia reguliuoja įspėjamieji šviesos signalai, pastatyti ženklai „Stop“. Tačiau liudininkai tvirtina, kad prieš pat avariją kažkas šiuos ženklus nusuko. Tik po nelaimės jie vėl buvo pritvirtinti taip, kaip priklauso.

Nors ženklai buvo nusukti, pasak liudininkų, automobilis prieš pervažą stabtelėjo. Paskui pajudėjo, įvažiavo į pervažą ir susidūrė su motorvežiu.

Kodėl automobilis įvažiavo į pervažą prieš pat traukinį, kol kas nežinoma. Šią aplinkybę turėtų išsiaiškinti policijos pareigūnai per iš karto po įvykio pradėtą ikiteisminį tyrimą.

* * *

Norintieji paremti nelaimės ištiktą šeimą, pinigų gali pervesti vaikų motinai  Žanai Raškauskienei.  "Swedbank"  sąskaita LT747300010001943477 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.