Mirtinas pavojus meilužių tykojo nepriekaištingame viešbutyje

Viešbutį, kuriame ketvirtadienio vakarą žuvo verslininkas ir meilužė, Žvėryno gyventojai vadino viešnamiu, nes ten glaudėsi aistros užvaldytos porelės. Tačiau policijos pareigūnai neturi informacijos apie tai, kad trumpai nuomojamuose butuose būtų vykdoma nelegali veikla. Priešingai – viešbučio kiemas buvo pripažintas gražiausiai tvarkomu Vilniuje.

Spėjama, kad meilužių mirtis – nelaimingas atsitikimas.<br>Montažas
Spėjama, kad meilužių mirtis – nelaimingas atsitikimas.<br>Montažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2014, 8:49 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:11 AM

Lindynė. Šis teisinis terminas apibūdina būstus, kuriuose nelegaliai žaidžiami azartiniai lošimai, girtaujama ar ištvirkaujama. Dažniausiai apie tokias vietas policijai praneša kaimynai, nebegalintys pakęsti ramybės drumstėjų. Pareigūnai turi teisę sulaikyti ir nubausti tokių lindynių gyventojus ar savininkus.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas nebuvo gavęs skundų dėl trumpam nuomojamų butų viešbučio Žvėryno rajone. Nebuvo informacijos, kad ten teikiamos prostitucijos paslaugos.

Priešingai, viešbutis buvo nepriekaištingos reputacijos. Pavyzdžiui, 2010 metais kiemas buvo pripažintas gražiausiai tvarkomu Vilniaus mieste.

Prostitutės glaudžiasi daugiabučiuose 

Pareigūnai sako, kad trumpam nuomojamus butus renkasi aistros pagautos porelės ar meilužiai, kurie neturi kur prisiglausti. Savo kūną pardavinėjančios merginos ir prostitucijos organizatoriai butus nuomojasi ilgesniam laikui – kelioms savaitėms ar mėnesiams.

Tai yra pigiau. Pavyzdžiui, tame viešbutyje Žvėryno rajone viena para kainuoja nuo 130 iki 280 litų, o kelios valandos – nuo 70 iki 100 litų. Už tokią sumą sostinėje galima išsinuomoti kambarį savaitei.

Kita priežastis – dažnai prostitucijos organizatoriai nuomojasi kelis butus toje pačioje daugiabučio laiptinėje ir įkuria savotišką stovyklą.

Viename kambaryje merginos teikia paslaugas, o greta esančiuose butuose įsikuria vyrai, kurie saugo merginas, bendrauja su klientais, stebi aplinką, stengiasi atpažinti neuniformuotus pareigūnus. Kartais, tokie „sargai“ net apiplėšia įkaušusius klientus.

Nors nėra tikslios statistikos, policijos pareigūnai dažnai gauna skundų iš kaimynų, kurie pastebi, kad gretimame bute verčiamasi prostitucija.

Mirtis sūkurinėje vonioje

Nelaimė Žvėryno viešbutyje įvyko ketvirtadienio vakarą. 38 metų verslininko ir 23 metų merginos kūnus viešbučio savininkė aptiko sūkurinėje vonioje. Apie tai šeštadienį rašė dienraštis „Lietuvos rytas“.

Ji į viešbutį, kuriame kambariai nuomojami dažniausiai tik kelioms valandoms, sutartu laiku atvyko pasiimti raktų. Kambarį išsinuomojusi pora į beldimą nereagavo, nors buvo matyti, kad bute kažkas yra.

Kai ir po poros valandų durų niekas neatidarė, moteris jas atsirakino atsarginiu raktu ir užėjusi į vidų vonioje išvydo kraupų vaizdą – du negyvus kūnus.

Kodėl mirė meilužiai, turėtų paaiškėti tik atlikus kompleksinę ekspertizę. Smurto žymių ant mirusiųjų kūnų nerasta. Taip pat nerasta jokių medžiagų, pavyzdžiui, narkotikų likučių, kurie galėjo tapti meilužių mirties priežastimi.

Policijos pareigūnai įsitikinę, kad šios dvi mirtys yra nelaimingas atsitikimas.

Realiausia versija, kad porą nutrenkė elektros iškrova, kai jie sulipo į vandens prileistą sūkurinę vonią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.