Akmenės rajone per automobilių kroso varžybas - mirtis

Akmenės rajone vykusiame Lietuvos regioninių automobilių kroso varžybų ketvirtajame etape – mirtina nelaimė.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys, Reda Cibulskytė

2014-07-12 11:41, atnaujinta 2018-02-12 01:00

Dabikinėlės kaime esančioje trasoje dar neprasidėjus oficialioms varžyboms mirė 65 metų lenktynininkas Ilgonis Ašmanis iš Latvijos.

Apie tai lrytas.lt patvirtino kroso komiteto pirmininkas Aloyzas Jurdonas.

„Per varžybas mirė sportininkas iš Latvijos. Kiek mane informavo varžybų organizatoriai, jam sustojo širdis. Greičiausiai vyriškis prarado sąmonę ir išvažiavo iš trasos“, – teigė A.Jurdonas.

Varžybų organizatoriaus automobilių sporto klubo „Extempas“ organizacinio komiteto pirmininkė vadovė Margarita Skabeikienė atsisakė bendrauti su žiniasklaida: „Vykdome varžybas, nėra kada kalbėti“.

Portalo lrytas.lt duomenimis, automobilių kroso entuziastas I.Ašmanis į varžybas Lietuvoje atvažiuodavo nuolat. Sportininkas šeštadienio rytą buvo prasitaręs draugams, kad prastokai jaučiasi, bet nutarė vis tiek išmėginti jėgas.

Į lenktyninį automobilį „Audi“ įsėdęs latvis ketino apsukti tris apšilimo ratus. Bet mašina staiga tapo nevaldoma, išvažiavo iš trasos, atsitrenkė į šlaitą ir apsivertė.

Atskubėję lenktynių dalyviai, žiūrovai išvydo ant saugos diržų pakibusį vairuotoją be gyvybės žymių.

Organizatoriai nebuvo pakvietę į lenktynių trasą budėti greitosios medikų. Kol atskubėjo medikų ekipažas, bandyta sportininką gaivinti savomis jėgomis.

Atskubėję medikai latvį rado paguldytą ant šlaito. Gydytojai buvo bejėgiai – jiems  beliko konstatuoti mirtį.

„Tikėtina, kad sportininkas mirė dėl širdies negalavimų“, – sakė Akmenės rajono greitosios medicinos pagalbos centro vadovė Ramutė Embavičienė.

Ji patvirtino, kad organizatoriai nekvietė į varžybas budinčio medikų ekipažo: „Anksčiau mus kviesdavo, o šiemet – ne. Po šios nelaimės mūsų buvo paprašyta atsiųsti budinčią mašiną“.

Tapote šio kraupaus įvykio liudininku? Pasidalinkite pasakojimu ir nuotraukomis su portalo lrytas.lt skaitytojais. Nuotraukas siųskite adresu news@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.