Pėsčiųjų perėjoje Vilniuje BMW sunkiai sužalojo merginą

Vilniuje antradienio vakarą, prie Lietuvos edukologijos universiteto, automobilis BMW partrenkė ir sunkiai sužalojo per pėsčiųjų perėją einančią jauną merginą. Smūgis buvo stiprus, todėl pėsčioji patyrė sunkių sužalojimų. Nelaimė įvyko ties išvažiavimu iš žiedinės sankryžos į Ukmergės gatvę.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jul 15, 2014, 8:56 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:11 PM

Į nelaimės vietą atvykę medikai mėgino atgaivinti sužalotąją ir išgelbėti 26 metų merginos gyvybę. Po kelių minučių nuspręstą sužeistąją gabenti į ligoninę. Liudininkų teigimu, ant asfalto po nelaimės liko kraujo klanas.

Policijos pareigūnai tiria eismo įvykio aplinkybes. Jie apklausė jauną BMW vairuotoją, gimusį 1994 metais, kuris teisinosi laiku nepastebėjęs per gatvę einančios merginos.

Anot liudininkų, prie perėjos praleisti dviejų pėsčiųjų sustojo antrąja juosta važiuojantis maršrutinis autobusas. Vyresnė moteris spėjo pereiti gatvę, o iš paskos žingsniuojanti mergina tapo jauno vairuotojo auka, mat šis buvo sumanęs aplenkti autobusą trečiąja eismo juosta.

Liudininkai tvirtina, kad BMW merginą partrenkė važiuodamas nemažu greičiu.

Kad autobusas stabtelėjo, nes praleidžia pėsčiuosius, BMW vairuotojas nepamąstė ir paspaudė greičio pedalą. Parblokšta mergina nuslydo variklio dangčiu ir rėžėsi į priekinį BMW stiklą, tada be sąmonės nukrito ant asfalto.

Vėliau BMW vairuotojas policijai teisinosi, kad mergina „netikėtai ir staiga išlindo pro autobuso priekį“. Pareigūnams beliko skėstelėti rankomis: „Ar tu iki šiol nematai, kad čia yra pėsčiųjų perėja? O jei matai, tai kam kaltinti autobusą, kad šis sustojo praleisti pėsčiųjų?“ 

Vilniaus policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.