Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Klube užsisakęs degantį kokteilį vaikinas virto gyvu fakelu

„Noriu perspėti visus, kad nelaimė kartais tyko net apsilankius naktiniame klube išgerti kokteilio, o kaltų gali nelikti“, - sakė 26 metų Jovita E. Prieš savaitę Panevėžio klube „Naktinis Tbilisis“ barmenei ruošiant degantį kokteilį „Flaming Lamborghini“, jos trejais metais jaunesnis brolis virto gyvu fakelu ir apdegė visą veidą.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jul 20, 2014, 8:42 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:52 PM

Pasak Jovitos E., nelaimė Molainių gatvėje esančiame populiariame Panevėžio naktiniame klube „Naktinis Tbilisis“ įvyko naktį iš liepos 11-osios į 12-ąją, maždaug pusvalandis po vidurnakčio.

Tą vakarą šis Vilniuje logistiką studijuojantis vaikinas su pora bičiulių iš Biržų atvažiavo pasilinksminti į Panevėžį. „Atrodo, kad šiame klube jis lankėsi antrą kartą“, - pasakojo vaikino vyresnioji sesuo.

Merginos teigimu, brolis su draugais nuėjo prie baro ir paprašė padaryti kokteilį „Flaming Lamborghini“. Šis kokteilis pateikiamas degantis. Vaikinas jį labai mėgsta ir lankydamasis baruose mielai užsisako.

Pasak Jovitos, barmenė, pildama į piramide sustatytas taures alkoholį, kur jau degė ugnis, juo aptaškė jos broliui veidą ir šis beregint užsiliepsnojo.

„Brolis bandė pats valytis veidą, bet šis toliau liepsnojo. Barmenė tik valė barą, o brolį užgesino šalia buvęs ir greitai sureagavęs nepažįstamas vaikinas. Jis nusivilko savo marškinėlius ir jais nuslopino ugnį“, - brolio ir jo draugų pasakojimą lrytas.lt perpasakojo Jovita.

Veterinariją studijuojančios merginos nuomone, būtent šiam nepažįstamajam brolis turi būti dėkingas ir už išsaugotą regėjimą. Pamatęs liepsnojantį vaikino veidą, gelbėtojas liepė jam užsimerkti ir jokiu būdu neatsimerkti, todėl akys liko sveikos.

Nudegimai sujaukė planus

Nuvežtam į Panevėžio ligoninę apdegusiam vaikinui medikai suteikė būtiniausią pagalbą. Draugai jį tą patį vakarą nuvežė į Kauno klinikų Plastikos ir chirurgijos skyrių.

Jovita pabrėžė, kad dar Panevėžio ligoninėje jos broliui buvo patikrintas blaivumas. „Jis buvo visiškai blaivus. Tai turėjo būti jo pirmas kokteilis“, - pasakojo mergina.

Jaunesniuoju broliu tarsi mama besirūpinanti mergina džiaugiasi, kad ugnis nepažeidė jo akių, kvėpavimo takų ir klausos. Tačiau apdegė visas veidas, ausys, nusvilo dalis plaukų.

Nuotraukoje, kurią Jovita pateikė portalui lrytas.lt, brolis nufotografuotas sekmadienį, t.y. praėjus pusantros paros po incidento „Naktiniame Tbilisyje“. Vaikinas labai išgyvena dėl to, kas nutiko ir nenorėjo, kad būtų viešinamas jo vardas, o jį patį nuotraukoje galima būtų atpažinti.

Pasak merginos, nudegimai gyja gana gerai, tačiau medikai dar nedrįsta prognozuoti, ar neliks randų, ar neprireiks plastinių operacijų. Iš ligoninės į namus išsiprašęs jau po kelių gydymo dienų, jis dabar daugiausia laiką leidžia namuose - gydytojai jam liepė vengti saulės.

Suiro ir visi brolio planai – jau po kelių dienų jis turėjo išvažiuoti dirbti į Norvegiją, kur turėjo nuolatinį darbo kontraktą. „Ten jis planavo užsidirbti pinigų tolesnėms studijoms“, - sakė Jovita E.

Aplankė savininkas ir barmenė

Kitą rytą po nelaimės Jovita susirado „Naktinio Tbilisio“ savininko Davido Dilko telefono numerį ir jam paskambino. Vyriškis pažadėjo būtinai atvažiuoti į Kauno klinikas aplankyti brolio.

Pažadą klubo savininkas ištesėjo – pirmadienį kartu su barmene, kuriai ruošiant kokteilį ir įvyko nelaimė, atvažiavo į ligoninę Kaune. „Jis pasidžiaugė, kad broliui dar laimingai baigėsi, pažadėjo apmokėti jo gydymo išlaidas“, - pasakojo brolį iki šiol slauganti mergina.

Tačiau pokalbis nutrūko, kai apdegęs vaikinas ir jos sesuo ėmė kalbėti, kad patyręs šią traumą jis negalės užsidirbti studijoms, nežinia kiek kainuos plastinės operacijos. „Jis ėmė piktintis, kad gal dar ir mūsų vaikais jam reikės pasirūpinti, į užsienį vežti dirbti“, - tvirtino nemaloniai po pokalbio su panevėžiečiu verslininku pasijutusi Jovita E.

Nustebino atsiliepimai

„Tik po brolį ištikusios nelaimės pasiskaičiau atsiliepimus internete apie šį klubą. Pasirodo, ten nėra saugu. Ir Panevėžio ligoninėje medikai mano broliui sakė, kad kiekvieną savaitę iš to klubo pas juos atvežami sumušti ar kitaip sužaloti žmonės ir stebėjosi, kaip to klubo iki šiol niekas neuždaro“, - sakė mergina.

Ji atkreipė dėmesį, kad vėliau surašant įvykį mačiusius klubo lankytojus paaiškėjo, kad vienas jų dar neturi 21-erių metų ir į klubą neturėjo iš viso būti įleistas. Tai, Jovitos nuomone, taip pat rodo, kad šiame klube nėra tinkamos tvarkos.

Tyrimą greičiausiai nutrauks?

Dar tą patį savaitgalį Jovita E. ėmė aiškintis, kokių veiksmų dėl jos brolio sužalojimo ėmėsi policijos pareigūnai, tačiau jai buvo pasiūlyta palaukti pirmadienio. Tądien paskambinusi į Panevėžio policiją, ji išgirdo, kad neturi teisės domėtis šiuo tyrimu – tai gali padaryti tik pats nukentėjusysis, t.y. jos brolis. Kadangi jis tuo metu dar gulėjo ligoninėje, sesuo skubos tvarka užsakė notaro patvirtintą įgaliojimą.

Atkakli mergina antradienį nuvyko į Panevėžio miesto policijos komisariatą. Ten jai tyrėjas paaiškino ką tik gavęs tirti šią bylą. Pareigūno nuomone, greičiausiai ikiteisminis tyrimas bus nutrauktas, nes naktiniame klube jos brolis buvo sužalotas nelaimingo atsitikimo metu, o ne tyčia.

Tokiu atveju Jovita E. žada brolio interesus ginti paduodama „Naktinio Tbilisio“ savininkus į teismą privataus kaltinimo tvarka.

Nori įspėti ir kitus

Mergina netrukus po nelaimės pasiskambino ir į Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio skyrių. Tačiau atsiliepęs viršininko pavaduotojas jai paaiškino, kad šia nelaime jų įstaiga domėtųsi tik tuomet, jei būtų nukentėjęs ne lankytojas, o klubo darbuotojas.

Tačiau visiškai kitokio atsakymo ji sulaukė susisiekusi su Valstybinės darbo inspekcijos atstovais Vilniuje. Šie, išklausę merginos pasakojimą, paprašė atsiųsti visą informaciją apie incidentą ir pažadėjo, kad panevėžiečiai inspektoriai atliks tyrimą.

Mergina sako paviešinti šią brolio apdegimo istoriją nusprendusi norėdama įspėti žmones, kad nelaimės jų gali tykoti net ir pramogaujant, o tada gali paaiškėti, kad kaltų nėra. „pas mus jau taip būna – kažkas nukrenta, kažkas žūsta, o kaltų neatsiranda“, - sakė Jovita E. Ji labai prašo atsiliepti įvykio liudininkais tapusius žmones bei vaikiną, apsaugojusį jos brolį nuo dar rimtesnių traumų. Tai galima padaryti el. paštu susisiekus su lrytas.lt Panevėžio skyriumi.

Iškart peržiūrėjo vaizdo įrašus

Klubo „Naktinis Tbilisis“ savininkas Davidas Dilka lrytas.lt patvirtino, kad iš tiesų toks incidentas jo vadovaujamame klube praėjusį savaitgalį įvyko. Jo tuo metu klube nebuvo.

„Aš neklausiau, kas ką apie tai kalba – iškart peržiūrėjau klube sumontuotų vaizdo kamerų įrašus. Iš tiesų ten viskas aiškiai matyti, kaip įvyko nelaimė“, - sakė D.Dilka. Klubo vadovo nuomone, ji nebūtų įvykusi, jei vaikinas pats būtų buvęs atsargesnis. „Įraše aiškiai matyti, kaip barmenei darant kokteilį, jis netikėtai prikišo artyn taurių veidą, o tada ant jo užtiško degančio alkoholio“, - pasakojo „Naktinio Tbilisio“ savininkas.

D.Dilkos teigimu, pirmiausia degančiam vaikinui padėti puolė barmenė, pačiupusi rankšluostį, tačiau vaikinui atsitraukus tolyn, ji jo per barą pasiekti nebegalėjo. Ugnis ant jo veido buvo nuslopinta per kelias sekundes, tai padarė šalia buvę žmonės.

Pasak „Naktinio Tbilisio“ savininko, tą vakarą dirbusi barmenė labai išgyvena, kad nukentėjo vaikinas, po nelaimės ją buvo ištikęs šokas.

Pasak savininko, tai patyrusi darbuotoja, klube dirbanti jau šeštus metus. „Kokteilio „Flaming Lamborghini“mūsų klubo meniu nėra, tačiau tas vaikinas paprašė jį suplakti ir barmenė sutiko tai padaryti“, - sakė D.Dilka, įsitikinęs, kad tiesiog įvyko nelaimingas atsitikimas.

Klubo viduje saugu

Klubo savininkas su barmene buvo nuvažiavę aplankyti apdegusio vaikino į Kauno klinikas. Jis patvirtino pasiūlęs apmokėti jo gydymo išlaidas. „Tačiau jie man pradėjo rodyti kažkokius popierius, kad vaikinas per pusmetį būtų uždirbęs devyniasdešimt tūkst. litų, o dabar jų nebegaus. Nežinau, iš kur tokios sumos, kosmosas kažkoks“, - sstebėjosi D.Dilka.

Jo teigimu, antradienį policijoje buvo apklausta klubo barmenė. Ji pareigūnams nunešė ir klubo apsaugos vaizdo kamerų įrašus, kuriuose matyti, kaip įvyko nelaimė.

Paklaustas, kodėl panevėžiečiai kalba, kad jo klube nėra saugu, savininkas paaiškino, kad tai populiariausias naktinis klubas mieste, į kurį susirenka daug žmonių, todėl visko pasitaiko.

„Tačiau jau keletą metų nebeturim problemų klubo viduje – apsauga dirba gerai. Nebent kokie neįleisti į klubą lankytojai su kitais tokiais pat lauke santykius ima aiškintis“, - sakė D.Dilka.

Pasak D.Dilkos, tai pirmas atvejis per klubo istoriją, kai tokiomis aplinkybėmis nukentėjo žmogus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.