Palangoje kilęs viesulas žalojo žmones ir nusiaubė paplūdimį

Ketvirtadienį per pietus centriniame Palangos paplūdimyje staiga kilęs stiprus viesulas pakėlė batutą, o šis krisdamas sunkiai sužalojo tris žmones, dar penki poilsiautojai patyrė lengvesnes traumas.

Sužeistas vyras nuvežtas į Palangos ligoninę.<br>Skaitytojo nuotr.
Sužeistas vyras nuvežtas į Palangos ligoninę.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jul 24, 2014, 2:45 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:24 PM

Pajūryje gana reto gamtos reiškinio liudytojais tapo nuo jūros tilto į šiaurinę pusę tarp pliažo kavinės „Mojo Lounge“ ir už keleto šimtų metrų esančios dar vienos paplūdimio viešojo maitinimo palapinės poilsiavę žmonės.

„Išgirdau kažkokį traškesį ir pakėlęs galvą pamačiau ore skraidančias pavėsines bei skėčius nuo saulės. Iš pradžių pagalvojau, kad tai poilsiautojai leidžia aitvarus.

Bet kai išvydau virš paplūdimio kavinių palapinių ore sklandantį batutą, supratau, kad čia kažkas ne taip“, – pasakojo viesulą stebėjęs palangiškis.

Pliaže stovėjusį didoką batutą viesulas pakėlė į maždaug 10 metrų aukštį. Aplinkui skraidė žmonių užtiesalai, rūbai, krepšiai.

Vos keletą sekundžių trukęs viesulas staiga baigėsi, ir ore buvęs batutas už 20 metrų nukrito ten, kur poilsiautojų buvo susikaupę daugiausia.

Krisdamas sunkus įrenginys vienam vyrui sulaužė ranką ir sutrenkė galvą. Kuriam laikui 52-ejų kaunietis buvo praradęs sąmonę. 54 metų poilsiautojai iš Kauno buvo sumušti vidaus organai. Ji, kai batutas krito ant žemės, gulėjo ant pilvo - batutas jai kliudė nugarą. Gelbėtojai spėjo, kad jai gali būti pažeistas ir stuburas.

Apie 10 metų mergaitei lūžo koja. Žmonės pasakojo, kad tuo metu, kai viesulas pakėlė batutą, ji ant jo šokinėjo.

Visus tris sužeistuosius į paplūdimį atvažiavusios dvi greitosios medicinos pagalbos brigados išvežė į ligoninę. Mergaitė nugabenta į Klaipėdos vaikų ligoninę, o du suaugusieji gydomi Palangos ligoninėje.

Dar 5 poilsiautojai buvo sužaloti lengviau: vyrui praskelta galva, kitus krintantis batutas tik apibrozdino. Jiems medicinos pagalbą suteikė gelbėtojai.

Kol gelbėjimo stotyje buvo suteikiama pagalba nukentėjusiesiems, beveik toje pačioje vietoje kilo antras viesulas. Tačiau jis buvo gerokai silpnesnis už pirmąjį ir po dviejų sekundžių dingo, nespėjęs pridaryti žalos. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?