Buvusį Palangos merą mirtis užklupo namuose

Antradienį Palangą sukrėtė žinia apie buvusio kurorto mero, Palangos

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jul 29, 2014, 5:05 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:05 PM

Staigi mirtis 55 metų vyrą užklupo pirmadienį vakare apie 21 valandą. Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stotis gavo pranešimą, kad E.Rimkus namuose prarado sąmonę, bet kvėpuoja.

Į jo namus Palangoje atskubėjusi medikų brigada konstatavo, kad E.Rimkų ištiko klinikinė mirtis. Į pagalbą buvo atsiųsta antra greitosios medicinos pagalbos brigada, tačiau daugiau nei pusvalandį trukęs gaivinimas buvo nesėkmingas.

Pirmininiais duomenimis, anksčiau du insultus patyręs ir kitomis ligomis sirgęs E.Rimkus mirė sutrikus kraujotakos sistemai.

1983 metais tuometį Kauno medicinos institutą baigęs E.Rimkus ilgą laiką vadovavo Šventosios „Energetiko“ sanatorijos klinikai.

2000 metais jis pasuko į politiką ir tapo Naujosios sąjungos socialliberalų Palangos skyriaus pirmininku. Tais pačiais metais jis buvo išrinktas Palangos miesto mero pavaduotoju. Po pusmečio jis tapo miesto meru ir šiose pareigose dirbo iki 2001 metų rudens.

2000 metų rudenį po Seimo rinkimų Rolando Pakso vyriausybėje E.Rimkus buvo numatytas valdančiąją koaliciją sudariusios Naujosios Sąjungos (socialliberalų) kandidatu į sveikatos apsaugos ministro postą.

Tačiau prieš pat vyriausybės formavimą premjeras R.Paksas vadovauti sveikatos apsaugos ministerijai pakvietė Klaipėdos ligoninės vadovą Vinsą Janušonį.

Nuo 2000 iki 2006 metų jis dvi kadencijos buvo išrinktas į Palangos miesto tarybą.

Daktaro mokslinį laipsnį turėjęs E.Rimkus nuo 2005 metų liepos vadovavo miesto PSPC. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.