Žuvusios merginos tėvai bendrovei „Lesto“ grasina teismais

Šilalės rajone įvykusį kraupi nelaimė, per kurią žuvo 25-erių mergina ir jos 45-erių gyvenimo draugas, galėjo įvykti dėl elektrikų kaltės. Žuvusios artimieji įsitikinę – jų dukrą pražudė „Lesto" darbuotojų neatsakingumas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-29 21:42, atnaujinta 2018-02-11 15:57

Jų įsitikinimu, aukštos įtampos laidas, užkritęs ant elektrinio piemens, nebuvo reikalingas ir naudojamas, tačiau elektros srovė juo tekėjo, skelbia „Lietuvos ryto" televizija.

Artimieji neabejoja savo tiesa ir tai ketina įrodyti teismuose. Tuo tarpu kaimo žmonės įsitikinę, kad tai ne paskutinė nelaimė kaime, mat elektros stulpai nusidėvėję ir bet kurią minutę gali nutrūkti laidai.

Kraupiai žuvusios 25-erių Linos tėvui Pranui Šiokiui liko prisiminimas – dukros ir 5-metės anūkės nuotrauka. Nelaimės prislėgtai šeimai - ne tik laidotuvių rūpesčiai. Žuvusiosios tėvas galvoja kaip toliau bendrauti su lietuviškai nekalbančia anūke. Ji su mama nuo pat gimimo gyveno Olandijoje.

Žuvusios tėvas pasakojo, kad nukritus aukštos įtampos laidui ant elektrinio piemens ir ėmus degti žolei, dvi jo dukros ėjo pažiūrėti, kas įvyko. Išvydusios už kone 100 metrų nukritusį laidą, skubėjo namų link.

Vyresnioji sesuo elektrinį piemenį sugebėjo peršokti, jaunesnioji Lina bandė pralįsti pažeme, tačiau nugara lietė piemenį. Ją atskubėjo gelbėti draugas olandas.

Iš karto po nelaimės „Lesto" atstovai aiškino, kad laidas nukrito dėl to, kad žaibas pažeidė stulpo izoliatorių. Tačiau artimieji tikina, kad žaibas nekaltas – jau seniai izoliatoriai buvo susidėvėję. Laidai esą šioje vietoje dažnai kibirkščiuodavo. Apie tai buvo informuota ir „Lesto".

Žuvusios merginos tėvas teigia, kad už tokią tragediją su „Lesto" bylinėsis teismuose.

„Kitaip neišeina - liūdnai baigsis už tokį dalyką. Advokatą pasisamdysiu, turime rimtų giminių. O ką daryti? Jauni žmonės atvažiavo iš Olandijos pailsėti, o kaip viskas baigėsi", - liūdnai kalbėjo P.Šiokys.

Tuo tarpu Gatautiškės kaimo, kur įvyko tragedija, gyventojai baiminasi, kad neįvyktų daugiau nelaimių.

Tačiau „Lesto" atstovai laikosi pozicijos, kad nelaimė įvyko nes žaibas pažeidė izoliatorių. Paskutinį kartą aukštos įtampos laidai buvo tikrinami kovą. Lesto žuvusiosios tėvus taip pat kaltina, kad šie esą be leidimo elektriniu piemeniu apsitvėrė pievą po aukštos įtampos laidais.

Plačiau apie Lietuvą sukrėtusią tragediją skaitykite trečiadienio dienraštyje „Lietuvos rytas".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.