Vyras Vilniuje sukėlė avariją, sužeidė žmones ir bandė pasprukti

Du žmonės buvo sužaloti penktadienio vakarą Vilniuje susidūrus dviem automobiliams. Tuo metu, kai sužeistą vairuotoją iš sumaitoto automobilio traukė ugniagesiai, kitos mašinos vairuotojas bandė sprukti, tačiau buvo sučiuptas. Netrukus paaiškėjo, kad į avariją patekęs vienas vairuotojas - policijos pareigūnas.

Per susidūrimą Vilniuje penktadienio vakarą abu automobiliai smarkiai suniokoti.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Per susidūrimą Vilniuje penktadienio vakarą abu automobiliai smarkiai suniokoti.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Aug 9, 2014, 12:24 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:13 AM

Incidentas apie 22 val. 20 min. įvyko Mokslininkų g. ir Baltupio g. sankryžoje. Pirminiais duomenimis, šviesoforo reguliuojamoje sankryžoje automobilis „Toyota Avensis“ suko į kairę. Tuo pat metu į sankryžą įskriejo nuo Geležinio Vilko g. link Santariškių važiavęs „Ford Galaxy“.

„Ford“ rėžėsi į „Toyota“ šoną, tiesiai ten, kur sėdėjo vairuotojas. Po smūgio „Toyota“ vairuotojas pats jau nebegalėjo išlipti iš sumaitoto automobilio, jį vadavo ugniagesiai. Ištrauktą iš mašinos „Toyota“ vairuotoją greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Į ligoninę išvežta ir kartu važiavusi keleivė.

Automobilio „Ford“ vairuotojas iš karto po susidūrimo bandė pasprukti. Liudininkai policijos patruliams nupasakojo bėglio požymius, tad netrukus jis buvo sulaikytas. Liudininkai patvirtino, kad tai tas pats vyriškis, kuris vairavo automobilį „Ford“.

Nepaisant to, kad liudininkai jį atpažino, sulaikytas K.S. (gim. 1979 m.) kategoriškai neigė vairavęs. Kaip įtariama, girtas vyras su savimi neturėjo vairuotojo pažymėjimo, tik pasą.

Patvirtinti arba paneigti K.S. girtumui policija jį nuvežė į medicinos įstaigą, kur buvo paimta vyriškio kraujo. Tuo tarpu įrodymų rinkimu, kad būtent jis vairavo automobilį, užsiėmė policijos ekspertai.

Abu automobiliai po avarijos smarkiai suniokoti. Policija panaikino jų teisę dalyvauti eisme, mašinos techninės pagalbos sunkvežimiais išgabentos į saugomą aikštelę.

Vilniaus policija dėl įvykio pradėjo tyrimą ir aiškinasi, kuris vairuotojas į sankryžą įvažiavo degant draudžiamam šviesoforo signalui.

Šeštadienio rytą Policijos departamentas pranešė, kad per avariją sužeistas vairuotojas - policijos pareigūnas.

Kaip rašoma pranešime, penktadienį apie 22 val. 20 min. Vilniuje, Mokslininkų g. ir Baltupio g. sankryžoje, automobilis „Ford Galaxy“, vairuojamas K.S. (gim. 1979 m.), susidūrė su kertamuoju keliu važiavusiu ir į kairę sukusiu automobiliu „Toyota Avensis“, kurį vairavo neuniformuotas ne tarnybos metu (tyrimui paimtas kraujas) Vilniaus apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėju S.B. (gim. 1984 m.).

Eismo įvykio metu sužaloti automobilio „Toyota“ vairuotojas, kuris dėl dubens šakos lūžio paguldytas į ligoninę. To paties automobilio keleivė A.B. (gim. 1982 m.), kuri dėl krūtinės ląstos bei blauzdos sumušimų gydoma ambulatoriškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.