Panevėžio rajone susidūrė vilkikas ir grūdus gabenęs traktorius

Trečiadienio pavakarę Panevėžio rajone, kelyje „Via Baltica“ susidūrė latvio vairuojamas vilkikas ir vietos ūkininkui priklausantis traktorius, iš laukų tempęs grūdų prikrautą priekabą.

Panevėžio rajone susidūrus vilkikui ir traktoriui ant kelio išbyrėjo kelios tonos grūdų.<br>S.Barzdienės nuotr.
Panevėžio rajone susidūrus vilkikui ir traktoriui ant kelio išbyrėjo kelios tonos grūdų.<br>S.Barzdienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Sep 3, 2014, 7:26 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 6:36 AM

Po avarijos abi transporto priemonės nulėkė nuo kelio, ant važiuojamosios dalies iš apvirtusio priekabos pabiro grūdai. Kuriam laikui buvo uždarytas šio judraus kelio ruožas, todėl tarp Barklainių ir Uliūnų kaimų susidarė kelių kilometrų automobilių spūstys.

Avarija magistralėje „Via Baltica“, netoli Bistrampolio dvaro, įvyko apie 16 val. 40 min. Pirminiais duomenimis, 48 metų Latvijos piliečio A.L. vairuojamas vilkikas „Daf“ trenkėsi į ta pačia kryptimi važiavusį traktorių „John Deere“. Po susidūrimo vilkikas nulėkė nuo kelio į vieną šalikelę, o traktorius nuvirto į kitą pusę. Jo tempta priekaba su grūdais taip pat apvirto, beveik visiškai užtverdama kelio važiuojamąją dalį, ant asfalto išsipylė grūdai.

Avarijoje buvo stipriai sumaitota vilkiko kabina, tačiau jo vairuotojas sunkių traumų išvengė, jam tik buvo sužalota koja – diagnozuotas šlaunikaulio sumušimas. Traktorininkui – 38 metų A.B. per susidūrimą sumušta krūtinė. Abu jie greitosios automobiliais buvo išvežti į ligoninę, bet po medikų apžiūros paleisti gydytis ambulatoriškai.

Kurį laiką policijos pareigūnai šioje kelio „Via Baltica“ atkarpoje buvo visiškai sustabdę eismą, todėl abiem kryptimis magistralėje nusidriekė kelių kilometrų automobilių spūstys. Patraukus nuo kelio priekabą ir nukasus grūdus, eismas buvo atnaujintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.