Partrenktas automobilio Vilniuje žuvo pėsčiasis

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje buvo partrenktas ir labai sunkiai sužalotas pėsčiasis. Praėjus kelioms valandoms po nelaimės jis mirė ligoninėje. Liudininkų teigimu, per gatvę jis galėjo eiti degant raudonam šviesoforo signalui. Policija šį liudininkų pasakojimą dar tikrina.

Partrenktas automobilio Vilniuje itin sunkiai nukentėjo pėsčiasis, netrukus ligoninėje jis mirė.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Partrenktas automobilio Vilniuje itin sunkiai nukentėjo pėsčiasis, netrukus ligoninėje jis mirė.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Sep 4, 2014, 10:35 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:51 PM

Incidentas Ateities g. ir Baltupio g. sankryžoje įvyko apie 21 val. Automobilis „Mazda“, kuriuo Ateities gatve Jeruzalės link važiavo vyras ir moteris, partrenkė per gatvę einantį maždaug 50 metų vyrą.

Smūgis buvo labai stiprus. Partrenktas pėsčiasis buvo nublokštas į šoną, jis prarado sąmonę. Atskubėję greitosios pagalbos medikai vyriškį kurį laiką reanimavo įvykio vietoje, stimuliavo jo širdį. Vėliau pėsčiasis itin sunkios būklės išvežtas į ligoninę. Ten apie 1 val. vyras mirė.

Medikų pagalbos prireikė ir šoko ištiktiems automobiliu važiavusiems vyrui ir moteriai. Pagalba jiems suteikta įvykio vietoje.

Liudininkai teigia, kad pėsčiasis per gatvę galėjo eiti degant raudonam šviesoforo signalui. Policija šią versiją dar tikrina.

Automobilio vairuotojas, pirminiais duomenimis, buvo blaivus. Tačiau, kaip to reikalauja įstatymai, paimta jo kraujo tyrimams, po kurių tai bus patvirtinta arba paneigta.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, policijos pareigūnai aiškinasi nelaimės aplinkybes.

Penktadienį iš pat ryto Vilniaus policija pranešė, kad žuvusiojo tapatybė kol kas nežinoma. Kaip rašoma policijos pranešime, ketvirtadienį apie 20 val. 56 min. Vilniuje, šviesoforu reguliuojamoje Ateities g. ir Baltupio g. sankryžoje, V.K. (gim. 1952 m.), vairuodamas automobilį „Mazda 626“, pėsčiųjų perėjoje partrenkė nenustatytos tapatybės apie 50 metų amžiaus pėsčiąjį, kuris gydymui buvo paguldytas į reanimaciją.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį iš ligoninės gautas pranešimas, kad pėsčiasis apie 1 val. 50 min. mirė.

Pėsčiojo požymiai: apie 50 metų vyras, 1,70–1,80 m ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, su ūsais, trumpų rudų plaukų, praplikęs, mūvėjo mėlynos spalvos kelnes, vilkėjo pilkos spalvos bliuzoną su užrašu „Sporty‘s Country“, šviesios spalvos marškinėlius su užrašais, avėjo kamufliažinio audinio batus su auliukais.

Nors avarija įvyko mieste, policija pažymi, kad pėsčiojo drabužiai ir batai buvo be šviesą atspindinčių elementų.

Vilniaus policija pranešė ieškanti šios avarijos liudininkų. Įvykį mačiusius liudytojus, galinčius suteikti informacijos apie šį eismo įvykį, policija prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Nusikalstamų veikų eismo saugumui tyrimo skyriaus tyrėją Aną Zacharevič, tel. (8 5) 271 9560, el. paštas ana.zacharevic@policija.lt arba skyriaus viršininką Alvarą Bacevičių, tel. (8 5) 271 9442, el. paštasalvaras.bacevicius@policija.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.