Atsitrenkęs į autobusą Klaipėdoje žuvo motociklininkas

Penktadienį apie pusę šeštos vakaro Klaipėdoje įvyko tragiška avarija – sankryžoje susidūrus maršrutiniam autobusui ir motociklui, iškart žuvo jaunas vyras. Ryte eidamas į darbą perėjoje buvo partrenktas ir po valandos mirė pėstysis.

Avarija patraukė smalsuolių dėmesį.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Avarija patraukė smalsuolių dėmesį.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Sep 5, 2014, 6:32 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:51 PM

Pavakarę Taikos prospekto ir Smiltelės gatvės sankryžoje pietinėje uostamiesčio dalyje susidūrė 12 maršruto autobusas ir motociklas „Suzuki“. Liudininkų teigimu, abu jie važiavo degant žaliam šviesoforo signalui. Nuo bendrovės „Vakarų laivų gamykla“ atvažiavęs autobusas suko į kairę, o motociklas skriejo tiesiai. Vienas vaikinas teigė pastebėjęs, kad motociklininkas dar bandė stabdyti, priekinis ratas pakilo į viršų, bet jau buvo per vėlu – pasigirdo baisus trensmas. Jo manymu, žuvo Kelių eismo taisyklių nepažeidęs vairuotojas.

Avarijos vietoje iškart susirinko būrys smalsuolių. Čia iškart atskubėjo ir Denisas, kuriam paskambinęs bičiulis susijaudinęs pranešė liūdną žinią: „Atrodo, Olego nebėra“.

„Vis dar negaliu patikėti tuo, kas atsitiko. Tik užvakar kalbėjome telefonu su Olegu, žadėjome savaitgalį važiuoti pasivažinėti. Jis nebuvo mano draugas, tik geras bičiulis. Mus sujungė potraukis važinėtis motociklais. Ir praėjusį savaitgalį žvalgėmės po Klaipėdos apylinkes.

Jis mane kvietė važiuoti į Kaliningrado sritį, bet aš negalėjau. Grįžęs pasakojo, kad kelionė buvo įspūdinga, nuvažiavo apie 600 kilometrų. Miesto gatvių vengdavome, čia per daug intensyvus eismas. Olegas laikydavosi taisyklių, neskraidė motociklu. Jo sena svajonė buvo įsigyti „Suzuki“. Gal prieš pusmetį jį nusipirko, bet mažai tepasivažinėjo“, - liūdnai kalbėjo Denisas.

Pasak jo, Olegui buvo maždaug trisdešimt metų. Jo tėvai gyveno Mogiliovo gatvėje, galbūt jis ir važiavo iš jų namų. Pats jis nuomojo butą šiaurinėje miesto dalyje. Ieškojo buto, kad jis būtų su garažu jo motociklui ir automobiliui.

Vyras dar nebuvo sukūręs šeimos. Jis dirbo jūrininku, plaukiojo kontenervežiais. Dabar Olegas buvo grįžęs atostogų, kurios būtų pasibaigusios po savaitės.

Klaipėdos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Tai jau antras žmogus penktadienį žuvęs Klaipėdoje įvykusiose avarijose.

Ryte taip pat įvyko kraupi avarija. Šilutės plente po automobilio ratais atsidūrė pėsčiųjų perėja ėjęs 38 metų vyras.

Jis skubėjo į darbą, vilkėjo darbo drabužiais. Pėsčiąjį praleido pirmoje ir antroje juostoje sustoję automobiliai, tačiau jį partrenkė staiga įšokęs trečiąja juosta skubėjęs Volkswagen Sharan“. Stiprus smūgis žmogų nubloškė maždaug dešimt metrų.

Netrukus atskubėjusi greitoji išvežė nukentėjusį į ligoninę, tačiau jo gyvybės išgelbėti nepavyko – po valandos klaipėdietis mirė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.