Raseinių pareigūnai verčiasi per galvą, kad rastų dingusį kunigą

Kas nutiko Prancūzijos Alpėse dingusiam Betygalos klebonui Viktorui Aukštakalniui? Dvasininkas paskelbtas dingusiu šią savaitę, kai laiku negrįžo iš savo atostogų ir neatsakė į skambučius.

Kunigo pradėta ieškoti tuomet, kai jis negrįžo iš planuotų atostogų Prancūzijoje.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Kunigo pradėta ieškoti tuomet, kai jis negrįžo iš planuotų atostogų Prancūzijoje.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Sep 5, 2014, 5:03 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:53 PM

Informacija, kad Šamoni mieste buvo rastas klebono automobilis, nepasitvirtino - policijos teigimu, tai buvo nepatikimas šaltinis. Šiuo metu yra tik paskelbta transporto priemonės ir dingusio žmogaus paieška. Bendradarbiauja su Tarptautinių ryšių valdyba Kriminalinės policijos biure.

Dėl galimo V.Aukštakalnio dingimo Šamoni apylinkėse, jam ketinant kopti į Monblaną, ambasada Prancūzijoje  susisiekė su kalnų gelbėjimo tarnyba kalnų žandarmerijos būriu. Ši tarnyba patvirtino, kad yra gavusi iš Lietuvos paklausimą apie galimai dingusį Lietuvos pilietį, tačiau žinių apie jį neturinti.

Tikisi, kad apsiskaičiavo

„Jeigu žmogus yra kažkur užtrukęs, tai ši paieška gali sukelti ir papildomų rūpesčių. Jeigu jis būtų sustabdytas tiek Prancūzijoje ar kitoje šalyje būtų aiškinamasi, kodėl jis užsivėlino, žmogus būtų apklausiamas tos šalies policijos komisariate“, – sakė Raseinių policijos komisariato viršininkas Kęstutis Užemeckas.

Apie dingusį V.Aukštakalnį bandoma surinkti kuo daugiau informacijos. Policijos pareigūnai bendrauja su daugybe žmonių, kurie užsiima alpinizmu, jie dalinasi savo žiniomis apie Monblano viršukalnę, bandoma susisiekti su visai lietuviais, kurie šiuo metu yra Prancūzijos Šamoni mieste.

Viena iš teorijų, kas galėjo nutikti klebonui aiškinama pakankamai paprastai – dvasininkas tiesiog apsiskaičiavo. Savo bičiuliams V.Aukštakalnis minėjo, kad po kalnus keliaus 5 dienas. Tačiau patyrusių alpinistų teigimu, šiai viršukalnei pasiekti reikia bent dešimties dienų.

„Mes vis dar tikimės, kad tai susitikę su gamtinėmis sąlygomis arba su laiko neįvertinimu“, tikino Raseinių policijos komisariato viršininkas.

Policijos pareigūnai tikisi, kad V.Aukštakalnis susipainiojo skaičiuodamas atostogų laiką ir dar vaikšto kalnuose.

„Šiandien susisiekėme su ten dirbančiais gelbėtojais. Jie apie dingusį asmenį informacijos neturi“, - neoficialią informaciją sakė K.Užmeckas.

Kunigas – patyręs keliautojas

Betygalos seniūnas Stanislovas Totilas anksčiau portalui lrytas.lt pasakojo, kad kunigas buvo labai patyręs alpinistas. Kiekvieną vasarą ir žiemą jis važiuodavo į kalnus – ne tik išbandyti jėgas kopiant, bet ir slidinėti.

„Į kalnus jis visada keliaudavo vienas. Kartais veždavosi šunį. Tačiau šį kartą šunį jis paliko namuose. Kalbėjausi su Viktoru prieš pat jam išvykstant – buvo sekmadienio pavakarė. Jis kaip tik minėjo, kad neturėjo šią vasarą atostogų, todėl pasiims keletą laisvų dienų. Taip ir pasakė, kad išvažiuoja keturiom-penkiom dienom“, – pasakojo S.Totilas.

Betygalos seniūnas artimai pažinojo kunigą. Jis pabrėžė, kad S.Totilas niekada nevėluodavo grįžti iš atostogų. Be to, kunigas visada atsakydavo į praleistus skambučius. Todėl tai, kad jis negrįžo kaip žadėjęs – praėjusį savaitgalį, stipriai suneramino Betygalos gyventojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.