Košmaras pasienyje: kelionė į Belgiją baigėsi tarp vilkikų

Šeštadienį apie 9 val. 16 min. kelyje Kaunas – Marijampolė – Suvalkai,

Netoli Lietuvos ir Lenkijos pasienio susidūrė trys sunkvežimiai ir du lengvieji automobiliai, buvo sužalota Belgijoje gyvenančių lietuvių pora.<br>E.Naikelio nuotr.
Netoli Lietuvos ir Lenkijos pasienio susidūrė trys sunkvežimiai ir du lengvieji automobiliai, buvo sužalota Belgijoje gyvenančių lietuvių pora.<br>E.Naikelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

2014-09-06 13:09, atnaujinta 2018-02-09 17:46

 Į Marijampolės ligoninę išgabenta sutuoktinių pora, patyrusi įvairių sužalojimų. Pirminiais duomenimis, nelaimė galimai įvyko dėl nedrausmingo raudonos spalvos „Volkswagen Golf“ vairuotojo elgesio magistralėje. Ši mašina, sukėlusi avarinę situaciją, dingo, ir yra ieškoma.

Visos avariją patyrusios mašinos važiavo Lietuvos ir Lenkijos pasienio link.

Vairuotojai teigė, jog „Volkswagen Golf“ vairuotojo manevrai buvo nesuprantami. Iš pradžių jis vinguriavo po visą kelią, paskui pristabdė mašiną, po to vėl pradėjo važiuoti, o vėliau pasuko į sodininkų bendriją, nerodydamas posūkio.

Paskui „Volkswagen Golf“ sunkvežimiu važiuojantis latvis spėjo išvengti susidūrimo. Kitos penkios mašinos, važiuojančios ta pačia kryptimi, neišvengė bėdos ir trenkėsi viena į kitą, kai sunkvežimio vairuotojas iš Slovėnijos staigiai paspaudė vilkiko DAF stabdžius.

Į šį sunkvežimį trenkėsi Latvijos piliečio vairuojamas lengvasis automobilis „Hyundai Getz“, į jį – nedidelis sunkvežimis „Mercedes-Benz“ iš Baltarusijos, į pastarąjį – Belgijoje gyvenančių lietuvių automobilis „Citroen“. Šią mašiną taranavo sunkvežimis „Volvo“, vairuojamas Rusijos piliečio.

Labiausiai nukentėjo į Belgiją važiavusių sutuoktinių pora. Juos iš sulankstyto automobilio ištraukė ugniagesiai gelbėtojai.

40-metė moteris bei 46 metų vyras dėl įvairių sužalojimų paguldyti į Marijampolės ligoninę. Sužalotųjų būklė stabili.

Kiti avarijos dalyviai traumų išvengė. Buvo apgadintos visos mašinos, stipriausiai – lengvosios.

Po masinio susidūrimo šiame magistralės ruože susidarė didžiulė automobilių spūstis. Vairuotojams buvo rekomenduojama eismo įvykio vietą apvažiuoti rajoniniais keliais. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.