Girtas vyras Vilniuje sukėlė avariją ir sužalojo 5 metų sūnų

Kaip įtariama, girtas vyras Vilniuje sukėlė avariją, per kurią nukentėjo kartu važiavęs jo penkiametis sūnus. Vaikas nuvežtas į ligoninę, o avarijos kaltininkui toliau teko keliauti su policijos pareigūnais.

Vilniuje, kaip įtariama, girtas vyras sukėlė avariją ir sužalojo ant priekinės sėdynės vežtą penkerių metų sūnų.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Vilniuje, kaip įtariama, girtas vyras sukėlė avariją ir sužalojo ant priekinės sėdynės vežtą penkerių metų sūnų.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Sep 26, 2014, 8:36 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 11:46 AM

Incidentas apie 18 val. 28 min. įvyko Minties g. Čia automobilis „Chrysler Voyager“ rėžėsi į „Alfa Romeo“ galą. Per incidentą nukentėjo priekinėje „Chrysler“ sėdynėje važiavęs penkerių metų vaikas.

Pirminiais duomenimis, berniuko veidą sužalojo nuo smūgio išsiskleidusi oro pagalvė. Vaiką greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę.

Vengiant sužalojimų, Kelių eismo taisyklės draudžia tokio amžiaus vaikus vežti priekinėje automobilio sėdynėje. Net ir tuo atveju, jei vaikas sėdi kėdutėje. Vaikai turi būti vežami ant galinės automobilio sėdynės.

Tuo tarpu į avarijos vietą atvykusiems policijos pareigūnams kilo įtarimas dėl avariją sukėlusio vyriškio blaivumo. Tikslus vyro girtumas bus nustatytas ištyrus jo kraują. Be to, vyriškis pareigūnams nesugebėjo pateikti ir vairuotojo pažymėjimo. Tačiau jis policininkams davė draudimo polisą.

Kaip vėliau avarijos vietoje pasakojo „Alfa Romeo“ vairuotoja, ties pėsčiųjų perėja, ant kurios įrengtas automobilių greitį mažinantis kalnelis, pristabdo visi automobiliai.

„Prieš mane važiavusi mašina pristabdė, aš pristabdžiau. Juk perėja. Pervažiavus kalnelį po sekundės ar dviejų pajutau smūgį į automobilio galą. Jis trenkėsi įsibėgėjęs“, - pasakojo vairuotoja.

Kaip manoma, „Chrysler“ vairuotojas pėsčiųjų perėją ir kalnelį perskriejo net nestabdydamas. Peršokęs kalnelį, jis iš karto rėžėsi į priekyje važiavusio automobilio galą.

„Alfa Romeo“ vairuotoja taip pat skundėsi pasitempusi sprando raumenis, tačiau į ligoninę jos vežti neprireikė.

Vilniaus policija pradėjo įvykio aplinkybių tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.