Kauno policija ragina pėsčiuosius būti itin budriais

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyba (toliau – Kauno apskr. VPK KPV) kartu su Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriumi numato Eismo saugumo komisijoje inicijuoti klausimo dėl prioritetų įrengiant šviesoforais reguliuojamas pėsčiųjų perėjas Taikos prospekte svarstymą. Taip pat, siekiant apsaugoti pėsčiuosius, minėtoje komisijoje bus keliamas klausimas dėl padidinto atspindžio pėsčiųjų perėjų kelio ženklų įrengimo nesaugioje R.Kalantos gatvėje, Kaune.

Kauno policija ragina pėsčiuosius būti itin budriais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno policija ragina pėsčiuosius būti itin budriais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 26, 2014, 5:28 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 12:16 PM

Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdyba primena, kad pėsčiasis eismo dalyvis yra mažiausiai apsaugotas eismo įvykio atveju, jo galimi sužalojimai yra pavojingiausi ir neretai mirtini, nepriklausomai nuo to, kas sukėlė eismo įvykį.

Prašome įsidėmėti, kad prieš kertant pėsčiųjų perėją būtina stabtelėti atokiau nuo gatvės, įsitikinti, ar saugu eiti per gatvę, t. y. ar automobiliai visiškai sustoję Jus praleisti, įvertinti atvažiuojančių automobilių greitį ir jų pajėgumą sustoti Jums išėjus į gatvę. Einat per gatvę, kuri turi kelias važiuojamąsias eismo juostas, nepamirškite prieš kiekvieną juostą trumpam stabtelti dar į ją neįžengus ir įsitikinti, ar Jūs esate matomas atvažiuojantiems automobiliams.

Dar kartą akcentuojame pėsčiųjų eismo dalyvių būtiną elgesį, norint išvengti skaudžių eismo įvykių, primindami, kad bėgti per pėsčiųjų perėją ar į gatvę yra draudžiama, kad pėsčiasis turi kirsti kelią tik per pėsčiųjų perėją, o jei nesant – statmenai gatvės netrikdant transporto priemonių eismo. Einant per gatvę yra būtina dairytis aplink į galimai atvažiuojančius automobilius, nesikalbėti su draugais ar telefonu ir domėtis aplinka bei galimomis grėsmėmis.

Tikimės, kad tėveliai atkreips dėmesį į išsakytas pastabas ir pasirūpins savo vaikų saugumu, primindami elementarias Kelių eismo taisykles. Tuo tarpu Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyrius kartu su kelių patrulių kuopa derins prevencinių priemonių planus ir nuo ateinančios savaitės stiprins pėsčiųjų perėjų kontrolę avaringuose Kauno gatvėse.

Kauno apskrities policija primena, jog šiais metais Kauno apskrityje jau žuvo 34 asmenys, dar 530 buvo sužeisti, ir ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.