Ieškant pradingusio mokytojo – kraupus radinys

Trečiadienį Panevėžio policijos pareigūnai ir Karaliaus Mindaugo husarų bataliono kariai iki pavakarės ieškojo dingusio 51-erių mokytojo Audriaus Palšio. Likus pusvalandžiui iki 17 valandos, paieškos komanda aptiko žmogaus palaikus.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Oct 9, 2014, 11:36 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 12:56 AM

Miškelyje, šalia Velžio kelio, rasta žmogaus kaukolė, kaulai, drabužių liekanos ir batai. Tai daugiau, nei prieš metus mirusio žmogaus palaikai. Jie bus perduoti ekspertams. Specialistai bandys išsiaiškinti mirusiojo amžių ir mirties priežastį. Tikimasi, kad po kruopštaus tyrimo, pasitelkus dingusių asmenų bazę, pavyks nustatyti mirusiojo tapatybę.

„Gal tai galėjo būti avarijos auka, tą ekspertai nustatys pagal kaulų sužalojimą. Pirminiais duomenimis, tai būta senyvo amžiaus vyro“, – kalbėjo Panevėžio apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo biuro viršininkas Orlandas Butkus.

Jis sakė, kad trečiadienį ieškant dingusio A.Palšio buvo kruopščiai apžiūrėtos Dembavos apylinkės. Paieškos grupei labai padėjo sraigtasparnis. Pareigūnams į pagalbą pasisiūlė Panevėžio technologijų parko direktorius Saulius Zaura su filmuoti iš oro skirtu mediakopteriu.

„Šiandien analizuosime surinktus duomenis, peržiūrėsime mieste esančių kamerų filmuotą medžiagą. A.Palšio paieška nenutrūksta“, – sakė O.Butkus.

Vakar pasižiūrėjusi „Lietuvos ryto“ žinių laidą, į redakciją kreipėsi moteris, gyvenanti šalia Skaistakalnio ir kelio Dembavos link esančioje Žiemgalių gatvėje. Ji pasakojo, kad šeštadienį po vidurnakčio į jų gatvę buvo užklydęs A.Palšys.

Tuo metu ji su vyru išlydėjo namo savo svečius. Kaimyno kieme jie pamatė į tvorą atsirėmusį žmogų. Akivaizdžiai neblaivus vyras prašėsi išleidžiamas, nes nežinojo, kaip išeiti į gatvę. Skambinusios moters sutuoktinis parodė, kuria kryptimi eiti centrinės Vilniaus gatvės link. Tačiau paėjęs kelis žingsnius, pasiklydėlis vis grįždavo prie keliuko, vedančio į Skaistakalnio parko pakraštį. Vėliau moteris iš nuotraukos pažino, kad tai buvo dingęs mokytojas A.Palšys. Matytas vyras atitiko ir kitus dingusiojo duomenis: buvo nedidelio ūgio, ant pečių turėjo kuprinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio