Mirė „Redirected / Už Lietuvą!” ir „Zero 2” aktorius B. Kindurys

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 25, 2014, 3:51 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 4:58 PM

Eidamas 71 metus mirė filmų „Redirected / Už Lietuvą!“ ir „Zero 2“ aktorius Bronius Kindurys. Jis buvo ir marga Vilniaus asmenybė, vilniečiams pažįstama „Čigono“ pravarde.

„Net nepasakytum, kad Bronius buvo aktorius, bent jau nesimokęs aktorystės, tačiau savo vaidmenis puikiai kūrė – matyt, to išmokė jo spalvingas gyvenimas. Jis buvo išskirtinio tipažo asmuo, turėjo talentą, todėl lengvai pritapo mano filmuose“, - teigia režisierius Emilis Vėlyvis.

„Apie jį galima labai daug kalbėti. Jis pats iš savęs buvo personažas, jam nereikėjo kurti vaidmenų, tiesiog pritaikyti prie jo. Ne visada gerai išmokdavo tekstus, kartais prireikdavo daug dublių, tačiau gerai improvizuodavo ir savo natūralumu, entuziazmu viską atpirkdavo. Ir dar kitus užkrėsdavo teigiama energija. Visada stilingai apsirengęs, linksmas, pokštaujantis, specifinis, bet labai mielas žmogus, su juo buvo gera dirbti. Labai liūdna ir netikėta man ši žinia“, - sako „Redirected / Už Lietuvą!” režisierius.

Dar sovietiniais laikais B.Kindurys dirbo vairuotoju Lietuvos kino studijoje, vėliau filmavosi keliose masinėse scenose, kur jį ir pastebėjo filmo „Zero II“ kūrybinė komanda, pasiūliusi ginklų pardavėjo vaidmenį.

Tokį pat vaidmenį B. Kindurys kūrė ir „Redirected / Už Lietuvą!” filme – E. Vėlyvis specialiai jam sukūrė šį vaidmenį.

B. Kindurys artimiausiu metu turėjo filmuotis epizodiniame vaidmenyje viename suomių filme.

Norintys atsisveikinti su B. Kinduriu tai gali padaryti šeštadienį, nuo 15 val., laidojimo rūmuose Olandų g., Vilniuje. Į paskutinę kelionę aktorius bus išlydimas sekmadienį, 13 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.