Pusbroliui ir pusseserei – vienodai kraupus likimas

Automobiliai įlekia į priešpriešinės krypties eismo juostą ir susiduria su sunkiasvorėmis mašinomis. Šias vienodas avarijas sieja ir tai, kad aukos – pusbrolis ir pusseserė. Ar tai tik atsitiktinumas?

Automobilis „Volkswagen Polo“, kuriuo I.Jegorovienė važiavo su 6 metų sūnumi, užsiliepsnojo po smūgio į miškavežį.<br>J.Vilčinskienės nuotr.
Automobilis „Volkswagen Polo“, kuriuo I.Jegorovienė važiavo su 6 metų sūnumi, užsiliepsnojo po smūgio į miškavežį.<br>J.Vilčinskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė („Lietuvos rytas“)

Nov 3, 2014, 7:00 AM, atnaujinta Jan 23, 2018, 3:10 PM

Kodėl jaunos moters vairuojama mašina tiesiame kelyje staiga rėžėsi į miškavežį?

Smūgio būta tokio stipraus, jog automobilis akimirksniu užsiliepsnojo, o jame buvę moteris ir vaikas sudegė.

Palaidojo motiną ir sūnų

Praėjusį trečiadienį Širvintose palaidotos šios kraupios avarijos aukos – 27 metų Inesa Jegorovienė ir jos 6-metis sūnus Kajus.

Nelaimė sukrėtė ne tik žuvusiųjų artimuosius. Pažįstamų apibūdinama kaip miela, mandagi ir dėmesinga I.Jegorovienė buvo žinoma Širvintų pianistė koncertmeisterė.

Moteris dažnai koncertuodavo su Širvintų meno mokyklos violončelininkais, miesto mišriuoju choru „Dermė“, dirbo miesto vaikų lopšelyje-darželyje „Saulutė“ meninio ugdymo mokytoja.

Tėvas žuvo su dukterimi

Kalbėdami apie šią sukrečiančią tragediją Širvintų gyventojai prisiminė ir kitą baisų įvykį.

Pasirodo, pernai panaši lemtis ištiko I.Jegorovienės pusbrolį.

25 metų Ramūnas M. su vienturte 4 metų dukrele žuvo, kai jo vairuojamas automobilis „Audi“ įsirėžė į priešpriešine eismo juosta važiuojantį vilkiką.

Nelaimė įvyko liepos 25-osios vidurdienį Vilniaus rajone, greitkelio Vilnius–Panevėžys 19-ajame kilometre.

Remontuojamu keliu Vilniaus link „Audi“ skriejo dideliu greičiu, lenkė automobilius vieną po kito, kol galiausiai vieno aplenkti nesuspėjo ir palindo po vilkiko ratais.

Kankina netekties skausmas

„Visas mano gyvenimas baigėsi. Ji buvo vienintelis mano vaikas. Liksime su žmona dviese, nes mažiausią anūką žentas turbūt išsiveš į užsienį.

Nesuprantu, nežinau atsakymo, kas ir kodėl įvyko tame kelyje. Dukters gyvenime juk viskas buvo gerai, ji viską turėjo – vyrą, šeimą, darbą, namą“, – lėtai ir sunkiai rinkdamas žodžius laidotuvių išvakarėse kalbėjo 50-metis širvintiškis Kazys Katinas.

K.Katino akys sudrėko prisiminus užpraeito penktadienio rytą, kai su žmona Nijole pro savo namų langą paskutinį kartą matė gyvą dukterį su anūkais.

„Mes gyvename priešais vaikų darželį, kurį lankė anūkai ir kuriame Inesa dirbo.

Tą rytą visi trys jie išlipo iš automobilio gerai nusiteikę, pamojavo mums rankomis“, – pasakojo vyras.

Sutuoktinis dirba svetur

Prieš daugiau nei aštuonerius metus susituokę Inesa ir Ilja Jegorovai augino du sūnūs: Kajų ir dvejų metų Vėją, o gyveno keli kilometrai nuo Širvintų esančiame Družų kaime. Čia šeima buvo įsikūrusi Inesos seneliams priklausančiame name.

I.Jegorovas jau ne vienus metus dirba užsienyje ir namo grįžta nedažnai.

Paklaustas, kur ir pas ką tos dienos popietę važiavo duktė, K.Katinas tiktai pagūžčiojo pečiais ir spėjo, kad galbūt ketino aplankyti Jonavoje gyvenančius uošvius.

Į kelionę moteris pasiėmė tik vyresnįjį sūnų, o mažąjį paliko pas giminaičius.

Širvintiškis tikino, kad duktė automobilį vairavo jau keleri metai, o benzinu varomas jos „Volkswagen Polo“ buvo tvarkingas – kaip tik šiais metais atlikta techninė apžiūra.

Iš darbo išėjo susikrimtusi

„Labai skaudžiai reagavome visi: ir lopšelio-darželio kolektyvas, ir tėvai, ir vaikai. Svarstome, spėliojame, kas galėjo atsitikti Inesai – smagiam, bėgiojančiam, džiugesio pilnam žmogui.

Labai gaila, kad nelaimingas atsitikimas, įvykis kelyje, verčia apie ją kalbėti būtuoju laiku“, – sakė Širvintų vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“ direktorė Gražina Zimkuvienė.

Šioje vaikų ugdymo įstaigoje I.Jegorovienė dirbo tik antrą mėnesį. Rugpjūčio 29-ąją ji sėkmingai perėjo atranką į lopšelio-darželio meninio ugdymo mokytojos vietą. Prieš tai I.Jegorovienė keletą metų dirbo Širvintų meno mokykloje koncertmeistere.

„Ten ji turėjo labai mažą krūvį – 0,25 etato, o čia gavo visą etatą. Ji džiaugėsi darbu, o mes – ja.

Iki paskutinės dienos Inesa vis ieškojo naujų kūrinių, įdomiai organizavo veiklą, pamokose naudodavo įvairius instrumentus, mokėjo sudominti, buvo kūrybinga, pilna siekių ir gražių idėjų, ji tiesiog visa virpėjo“, – sakė G.Zimkuvienė.

Užpraeitą penktadienį jos buvo trumpam susitikusios lopšelio-darželio koridoriuje likus pusvalandžiui iki 13 valandos, kai turėjo baigtis I.Jegorovienės darbo diena.

„Ji atrodė sutrikusi – buvo ką tik sužinojusi, jog sūnus susirgo virusine liga. Baigusi darbą ji pasiėmė abu vaikus ir išvažiavo. Po 3 valandų viena darbuotoja atėjo pas mane ir pranešė, kas atsitiko“, – prisimena G.Zimkuvienė.

Po smūgio užsidegė abu automobiliai

I.Jegorovienės (nuotr.) ir jos sūnaus gyvybę nusinešusi avarija įvyko spalio 24-osios popietę kelio Kaunas–Zarasai–Daugpilis 39-ajame kilometre, Jonavos rajone, netoli Gegutės kaimo.

Širvintiškės vairuojamas 1995 metais pagamintas automobilis „Volkswagen Polo“ važiavo Jonavos link. Likus maždaug 2 kilometrams iki šio miesto, jis staiga įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su miškavežiu „Volvo“.

Jį vairavęs Zarasų rajono gyventojas, po smūgio užsiliepsnojus jo mašinos kabinai ir lengvajam automobiliui, suspėjo iššokti į lauką. Vyras nesusižalojo, bet dėl patirto šoko buvo nuvežtas į ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.