Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Vilniuje autobusas pervažiavo dviratininkei galvą, moteris žuvo

Vilniaus policijai pirmadienio rytą pranešta apie skaudžią avariją. Pareigūnai buvo informuoti, kad autobusas pervažiavo ir prispaudė žmogų. Netrukus paaiškėjo, kad po galiniais autobuso ratais pakliuvo dviračiu važiavusi moteris. Ji žuvo.

Vilniuje po autobuso ratais žuvo dviratininkė.<br>V.Balkūno nuotr.
Vilniuje po autobuso ratais žuvo dviratininkė.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Nov 3, 2014, 8:36 AM, atnaujinta Jan 23, 2018, 3:10 PM

Pranešimą apie nelaimę Vilniaus pareigūnai gavo 8 val. 33 min. Buvo pranešta, kad Pilaitės pr. ir Įsruties g. sankryžoje autobusas pervažiavo žmogų.

Skambinę žmonės taip pat informavo, kad autobusas žmogų prispaudė. Todėl į įvykio vietą nedelsdami išskubėjo gelbėtojai.

Į Pilaitę nuskubėjo ir greitosios pagalbos medikai bei policijos patruliai.

Paaiškėjo, kad po autobusu pateko moteris. Į įvykio vietą atvykus pareigūnams, moteris buvo be sąmonės. Atskubėję greitosios pagalbos medikai konstatavo moters mirtį.

Dviračiu važiavusi moteris pateko po galiniais autobuso, važiavusio maršrutu Rastinėnai–Vilnius, ratais. Autobusas važiavo miesto link.

Paaiškėjo, kad moteris nėra prispausta, gelbėtojams jos kūno vaduoti neprireikė.

Avarijos aplinkybės kol kas neaiškios. Sukrėstas pusamžis autobuso vairuotojas pareigūnams sakė nesuprantantis, iš kur atsirado dviratininkė ir kaip ji pateko po galiniais autobuso ratais.

„Aš jos nemačiau. Nežinau, net iš kurios pusės ji atvažiavo. Bandžiau pasukti, tai ir viskas, ką galiu pasakyti“, – sakė vairuotojas.

Kol kas nežinoma ir žuvusios moters tapatybė. Ją atpažinti buvo sudėtinga, nes autobuso ratai pervažiavo moters galvą. Vis dėlto įvykio vietoje atsirado žmonių, pažinojusių žuvusiąją. Netrukus ir pareigūnai moters drabužiuose aptiko jos dokumentus. Paaiškėjo, kad moteris gimusi 1948 m.

Kaip pasakojo žuvusiosios kaimyne prisistačiusi moteris, nelaimėlė kiekvieną rytą dviračiu važiuodavo į netoliese esančią parduotuvę pirkti akcijos prekių. Moters gyveno su dukra.

Pareigūnai pagal surinktą medžiagą jau turi pirminę versiją, kaip įvyko ši nelaimė. Pasak policijos, Vilniaus rajono autobusų parkui priklausančio autobuso MAN A20 (maršrutas Nr. 101 Vilnius-Rastinėnai) vairuotojas K.S. (gim. 1956 m.), sukdamas sankryžoje į kairę, kliudė jam iš dešinės ant šaligatvio stovėjusį dviratį, kurio priekinis ratas buvo kelio važiuojamojoje dalyje ir kurį buvo apžergus dviratininkė J.A. (gimusi 1948 m.).

„Smūgio metu dviratininkė su dviračiu griuvo ant kelio važiuojamosios dalies ir buvo pervažiuota autobuso dešiniuoju galiniu ratu. J.A. žuvo įvykio vietoje“, - teigia policija.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.