Išminuotojai naikino didelius kiekius sprogmenų

Kariuomenės išminuotojai pirmadienį Telšių rajone, Klaipėdoje ir Kretingos rajone neutralizavo didelius kiekius rastų sprogmenų.

Kariuomenės išminuotojai pirmadienį Telšių rajone, Klaipėdoje ir Kretingos rajone neutralizavo didelius kiekius rastų sprogmenų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kariuomenės išminuotojai pirmadienį Telšių rajone, Klaipėdoje ir Kretingos rajone neutralizavo didelius kiekius rastų sprogmenų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2014, 9:22 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:59 AM

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, pirmadienį apie 9 val. 34 min. iš Telšių policijos ugniagesiai gavo pranešimą apie dar sekmadienį, apie 10 val. 44 min., Telšių r., Getautės kaime, Getautės g. rastus sprogmenis.

Trylika Antrojo pasaulinio karo 45 mm artilerijos sviedinių buvo rasta ariant dirvą.

Lietuvos kariuomenės J.Vitkaus inžinerinio bataliono išminuotojai sprogmenis saugiai sunaikino.

Tą pačią dieną apie 12 val. 18 min. Klaipėdos ugniagesiai buvo iškviesti į Tilžės g., kur vykdant statybos darbus buvo rasti 28 vienetai karo laikų 75 mm artilerijos sviediniai.

Išminuotojai sprogmenis išvežė į Kairių poligoną ir ten juos sunakino.

Apie 9 val. 01 min. Kretingos policijos budėtojas gelbėtojams pranešė, kad Senkų kaimo suartuose laukuose rastas sprogmuo.

Į įvykio vietą atvykus Lietuvos kariuomenes Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojams nustatyta, kad tai antrojo pasaulinio karo laikų 75 mm artilerijos sviedinys.

Sprogmenį išminuotojai išsivežė į P.Plechavičiaus poligoną sunaikinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.