Vokiečių aviganis Astoras vėl surado dingusį žmogų

Sieną su Rusija saugantis vokiečių aviganis Astoras Šilalės rajone surado dingusį vyrą. Nelaimėlis aptiktas sušalęs ir negalintis pakilti griovyje. Spalio viduryje Tauragės rajone Astoras surado dingusią paauglę.

Vokiečių aviganis Astoras vėl surado dingusį žmogų.<br>VSAT nuotr.
Vokiečių aviganis Astoras vėl surado dingusį žmogų.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2014, 11:01 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:46 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienio priešpietę į sieną su Rusija saugančios VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečius pagalbos kreipėsi Šilalės policijos pareigūnai. Jie pranešė, kad pirmadienį po vidurnakčio iš vienos Šilalės rajono Žvingių kaimo sodybos nežinoma kryptimi išėjo ir negrįžo 51-erių vyras. Jo ieškojo artimieji ir policija, tačiau paieškos buvo nesėkmingos.

Į Žvingius iškart nuvyko VSAT Pagėgių rinktinės kinologas Andrius Mačanskis su trejų metų tarnybiniu vokiečių aviganiu Astoru. Keturkojui pėdsekiui buvo duota komanda surasti pradingėlį. Pučiant ypač stipriam vėjui, kuris labai apsunkino paiešką, šuo vyro ieškojo Žvingių kaimo prieigose augančiuose krūmynuose, aplinkiniuose laukuose bei arimuose.

Po dviejų valandų intensyvaus darbo Astoras savo elgesiu kinologą įspėjo aptikęs kažką svarbaus. Ši vieta yra apie 300 metrų nuo pagrindinio Žvingių kaimo žvyrkelio. Šuo atsitūpė prie radinio ir lojimu šeimininką kvietė prieiti.

Kinologas A. Mačanskis pribėgo prie Astoro, kuris buvo suradęs arimo griovyje gulintį pusamžį vyrą. Šis nebuvo praradęs sąmonės ir gulėjo basomis kojomis bei vilkėjo lengvus drabužius. Pradingėlis buvo smarkiai sušalęs ir sušlapęs bei negalėjo atsikelti.

Į įvykio vietą buvo iškviesti medikai, kurie vyrą išvežė į Tauragės ligoninę.

Spalio viduryje prireikė A. Mačanskio ir Astoro pagalbos Tauragės rajone ieškant pradingusios paauglės. Astoras ir tąsyk pademonstravo puikius pėdsekio sugebėjimus ir sulytą bei sušalusią nelaimėlę surado tankiuose krūmynuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.