Plateliuose prie namų rastas kūdikis, jo motina bandė žudytis

Mažai trūko iki kraupios šeimos tragedijos Plungės rajone, Plateliuose. Trečiadienį ryte apie 8 val. Žemaitės gatvėje praeivė rado sušalusį 2,5 mėnesio berniuką. Vėliau paaiškėjo, kad jo motina apleido kūdikį, nes bandė žudytis. Devyniolikmetei kol kas apribota teisė rūpintis vaiku, o jos mažylis medikų prižiūrimas Plungės ligoninėje.

Po langais rastas kūdikis slaugomas Plungės ligoninėje.<br>V.Gedvilo nuotr.
Po langais rastas kūdikis slaugomas Plungės ligoninėje.<br>V.Gedvilo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

2014-11-06 08:27, atnaujinta 2018-01-22 05:02

„Motina kūdikį paliko prie pat savo namų“, – aiškino apylinkės inspektorius Vygantas Gedgaudas. Jis į įvykio vietą atvyko iškviestas socialinių darbuotojų.

Vaikas buvo paliktas po langu, ant žolės, netoli kelio. Kūdikį pastebėjo kasdien pro šią vietą į darbą einanti mokytoja. Iki šiol prisiminusi įvykį, ji negali sulaikyti ašarų.

Iš pradžių moteris pamanė, kad prie namo mėtosi lėlė. Abejonę jai sukėlė rausvai mėlyna „lėlės“ koja.

Supratusi, kad tai - gyvas kūdikis, pedagogė jį pakėlė, nunešė į vaiko motinos namus ir suvystė, šildė. Atvykus medikams, berniukas vis dar buvo šiek tiek pamėlęs nuo šalčio.  

Medikai kūdikį nuvežė į Plungės ligoninę. Vaiko gyvybei pavojus negresia. Jam nustatytas bendras kūno atšalimas. 

Į namus pas kūdikio motiną nuvykę policijos pareigūnai rado motiną apsvaigusią nuo alkoholio ir vaistų. Jie išsivežė ją apklausti.

Policijos pareigūnams jauna moteris sakė, kad susipyko su sugyventiniu ir norėjo nusižudyti. Dėl sielvarto ir mėginimo nutraukti gyvybę, ji nesuvokė, ką daro su kūdikiu.

„Ji neatsimena, ką padarė su vaiku. (Kad jį paliko pakelėje. – Red.) Moteris tvirtino, kad nenorėjo vaikui nieko blogo. Ji ketino kūdikį palikti sugyventiniui. Prigėrė alkoholio, kažkokių vaistų ir nesuvokė savo veiksmų“, – portalui lrytas.lt aiškino Plungės policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio viršininkas Eugenijus Palubinskas.

Jaunai moteriai už pakelėje paliktą kūdikį gresia iki 2 metų laisvės atėmimo bausmė. Švelnesnės bausmės už asmens palikimą be globos, kai gresia pavojus jo gyvybei, yra viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas arba areštas.

Plateliškei prokuroras pritaikys kardomąją priemonę. „Tai gali būti reikalavimas registruotis policijos įstaigoje arba namų areštas“, – sakė E.Palubinskas.

Dėl bandymo nusižudyti moteriai bus skirta medicininė ekspertizė. Kol kas jos teisė rūpintis kūdikiu bus apribota.

Šeima dar iki nelaimės buvo stebima socialinių darbuotojų. Dabar, anot Platelių seniūnės Danutės Rapolavičienės, šeima bus įtraukta į rizikos šeimų grupę. Ar kūdikis bus grąžintas motinai, bus sprendžiama po kelių mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.